Afspraken in de Green Deal Duurzame zorg

Omschrijving

Meer dan 280 partijen hebben de Green Deal Duurzame Zorg ondertekend. Zij hebben ieder hun eigen doelen, maar baseren die op de volgende 4 afspraken: CO2-uitstoot terugdringen met 49% in 2030 Circulair en maatschappelijk verantwoord inkopen Minder medicijnresten in grondwater, sloten en rivieren Gezonde werk- en leefomgeving voor zorgpersoneel en patiĆ«nten Lees meer over de afspraken over Green Deal op deze website. Hieronder staan de algemene afspraken en alle pledges met ondertekening: 

Verantwoordelijke Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Thema Zorginstellingen
Documentsoort Publicatie
Publicatiedatum 02-08-2021
Documentdatum 02-08-2021
Onderwerp Duurzame zorg

Elke partij ondertekent zijn eigen belofte

Wanneer partijen de Green Deal ondertekenen bevestigen zij hun bijdrage om de zorg duurzamer te maken. Zij doen dit door hun eigen doelen op te schrijven in een belofte.  Deze beloftes worden pledges genoemd.

De Green Deal Duurzame Zorg ondertekenen

U kunt op elk moment de Green Deal Duurzame Zorg ondertekenen. U stuurt hiervoor een mail naar het programmateam Duurzame Zorg via duurzamezorg@minvws.nl. Dan ontvangt u de formulieren die nodig zijn om aan de ondertekening mee te doen. Een van deze formulieren is de pledge. U vult de pledge aan met uw eigen doelen en ondertekent deze. Ook kunt u een korte video maken over uw beloften. 
Bekijk een voorbeeld van een video: Het IVM ondertekent de Green Deal Duurzame Zorg (Instituut Verantwoord Medicijngebruik).

Als het programmateam de pledge en video heeft ontvangen is uw organisatie partner van de Green Deal. Ieder (half) jaar worden alle nieuwe partners feestelijk welkom geheten. Dit gebeurt tijdens een grote bijeenkomst.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de ondertekening of de pledges van de Green Deal Duurzame Zorg? Stuur dan een mail met uw vraag naar duurzamezorg@minvws.nl.

Publicaties