Zoekresultaten  1-10 van de 3.213 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Organisatie: Ministerie van Defensieverwijder
 • Antwoorden op Kamervragen over militaire steun aan Oekraïne

  Minister Ollongren (Defensie) geeft antwoord op vragen over de militaire steun aan Oekraïne. De Tweede Kamerleden Baudet en Dekker (beiden FvD) hebben de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij afschrift nadere reactie aan Veteranenombudsman over noodopvang veteranen

  Minister Ollongren (Defensie) stuurt de Tweede Kamer een afschrift van haar nadere reactie aan de Veteranenombudsman op een aanbeveling uit een rapport over de noodopvang voor veteranen. De Tweede Kamerleden Fritsma (PVV) en Van Haga (Groep-Van Haga) hebben een motie hierover ingediend.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief A-brief over project Vervanging middelzwaar landingsvaartuig (LCVP)

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de behoeftestelling van het project Vervanging middelzwaar landingsvaartuig (LCVP). Defensie wil 12 landingsvaartuigen aanschaffen voor militairen te voet en 8 landingsvaartuigen voor materieel zoals voertuigen en het bijbehorende personeel.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief Verslag informele Raad Buitenlandse Zaken Defensie 7-8 maart 2023 te Stockholm

  Minister Ollongren (Defensie) stuurt de Tweede Kamer het verslag van de informele Raad Buitenlandse Zaken (RBZ) Defensie. Dat vond op 7 en 8 maart plaats in Stockholm. De minister informeert de Tweede Kamer ook over het besluit om bij te dragen aan een collectieve training voor Oekraïense militairen in Duitsland. Het gaat hierbij om het trainen van infanteriecompagnieën in het kader van de EU Military Assistance Mission (EUMAM) en om een verzoek van Duitsland.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over het artikel 'Chinees staatsbedrijf bouwt onze pantservoertuigen'

  Staatssecretaris Van der Maat geeft antwoord op de Kamervragen over het artikel 'Chinees staatsbedrijf bouwt onze pantservoertuigen'. Deze vragen waren gesteld door het Kamerlid Valstar (VVD).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief A-brief project Modernisering Tactische Indoor Simulator

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de behoeftestelling van het project Modernisering Tactische Indoor Simulator (TACTIS).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording vragen over project Vervanging initiele Vliegopleidingscapaciteit

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) beantwoordt vragen over het project Vervanging initiele Vliegopleidingscapaciteit. Beantwoording vragen over project Vervanging initiele Vliegopleidingscapaciteit (PDF | 6 pagina's | 297 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over levering mijnenjagers Alkmaarklasse aan Oekraïne

  Minister Ollongren (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de voorgenomen levering van twee mijnenjagers aan Oekraïne. Het gaat om schepen van de Alkmaarklasse die naar verwachting vanaf 2025 zullen worden geleverd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over A-brief project ‘Verbetering AH-64E bewapening- Joint Air to Ground Missiles (JAGM)’

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de behoeftestelling van het project ‘Verbetering AH-64E Bewapening – Joint Air to Ground Missiles JAGM’. Het project gaat over de verbetering van de bewapening van de Apache helikopter met radargeleide raketten van het type AGM-179 JAGM. Kamerbrief over A-brief project ‘Verbetering AH-64E bewapening- Joint Air to Ground Missiles (JAGM)’ (PDF | 4 pagina's | 163 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over ‘het bericht dat Nederland 100 Leopard-1 tanks aan Oekraïne zal leveren’

  Minister Ollongren (Defensie) geeft antwoord op vragen over ‘het bericht dat Nederland 100 Leopard-1 tanks aan Oekraïne zal leveren’. Het Tweede Kamerlid Eppink (JA21) heeft de vragen gesteld. Antwoorden op Kamervragen over ‘het bericht dat Nederland 100 Leopard-1 tanks aan Oekraïne zal leveren’ (PDF | 2 pagina's | 111 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op