Zoekresultaten  1-10 van de 3.270 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Organisatie: Ministerie van Defensieverwijder
 • Kamerbrief over de ontwikkelingen op personeelsgebied

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) geeft zijn reactie op een aantal moties en toezeggingen op personeelsgebied.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over nieuwe ontwikkelingen verkoop F-16 toestellen aan Draken International

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van de verkoop van F-16 toestellen met bijhorende materialen aan de firma Draken International.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief Veteranennota 2022-2023

  Minister Ollongren (Defensie) biedt de Tweede Kamer de Veteranennota 2022-2023 aan. Ook gaat de minister in op de uitvoering van moties, toezeggingen en amendementen over veteranen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Uitstelbrief op Kamervragen over militairen die zelf moeten boeten voor misstanden die ze melden

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) meldt dat de antwoorden op vragen over het bericht dat militairen zelf moeten boeten voor de misstanden die ze melden later komen dan gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Piri (PvdA) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief A-brief Vervanging Grond-Lucht Radios

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de behoeftestelling van het project ‘Vervanging Grond-Lucht Radio’s’. Het project voorziet in vervanging door modernere combatnet radio’s (gevechtsveldradio’s) met verbeterde interoperabiliteit zowel tussen eenheden van de verschillende krijgsmachtsdelen als met onze internationale partners.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over nieuw HR-model Defensie

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over het besluit om voor het invoeren van een nieuw HR-model bij Defensie een andere aanpak te hanteren.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over leveringen militaire goederen aan Oekraïne

  Minister Ollongren (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de laatste stand van zaken omtrent de levering van militaire goederen aan Oekraïne.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief A-brief project ‘Bewapening MQ-9’

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer dat Defensie munitie aanschaft om de MQ-9 te kunnen bewapenen. Dit draagt bij aan de veiligheid van eigen troepen in een veranderend dreigingsbeeld en tegelijkertijd zorgt het ervoor dat we het initiatief kunnen behouden bij inzet van de MQ-9. In de Defensienota 2022 is deze behoefte reeds kenbaar gemaakt.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over burgerdoden Mosul

  Minister Ollongren (Defensie) geeft antwoord op vragen over burgerdoden in Mosul. Het Tweede Kamerlid Futselaar (SP) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over Raad Buitenlandse Zaken Defensie 23 mei 2023

  Minister Ollongren (Defensie) geeft antwoord op vragen over de Raad Buitenlandse Zaken Defensie van 23 mei 2023. De vaste commissie voor Defensie in de Tweede Kamer heeft deze vragen gesteld. De minister meldt ook dat Nederland in het kader van de EU Military Assistance Mission (EUMAM) Oekraïne extra bijdraagt aan een collectieve training voor Oekraïense militairen in Duitsland.

  Bekijk document gepubliceerd op