Zoekresultaten  1-10 van de 298 resultaten

Door u gekozen filters

Datum beschikbaar: afgelopen maandverwijder
Organisatie: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaatverwijder
 • Organogram ministerie van Infrastructuur en Waterstaat

  Organogram van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (versie december 2023).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Spreektekst staatssecretaris Heijnen bij starthandeling PHS Vught

  “PHS Vught: dat zegt de buitenstaander niet zo veel. Maar als je het vertaalt naar iedere tien minuten een trein, én meer ruimte voor goederentreinen, dan wordt het al een stuk duidelijker. Het is een ingrijpende verbouwing die wel zeven jaar duurt. Intussen moeten treinen blijven rijden. Daarom gaan we als eerste nu een tijdelijk spoor aanleggen. We gaan aan de slag. We gaan het vervoer per spoor de ruimte geven die het verdient!” Dat zegt de staatssecretaris 27 november in Vught.

 • Nota van wijziging voor de wijziging van de Waterschapswet

  Minister Harbers (IenW) geeft een toelichting op enkele wijzigingen in het wetsvoorstel tot wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht. Het wetsvoorstel gaat over het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij nota naar aanleiding van het verslag en nota van wijziging over wetsvoorstel tot wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht

  Minister Harbers (IenW) stuurt de Tweede Kamer de nota naar aanleiding van het verslag en een nota van wijziging over het wetsvoorstel tot wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht. Het wetsvoorstel gaat over het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten.

 • Nota naar aanleiding van het verslag wijziging Waterschapswet

  Minister Harbers (IenW) reageert op het verslag van de vaste Tweede Kamercommissie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) over het wetsvoorstel tot wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht. Het wetsvoorstel gaat over het versterken van de toepassing van het profijtbeginsel bij de watersysteemheffing, het geven van ruimte aan nieuwe ontwikkelingen en het oplossen van enkele knelpunten.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beslisnota bij bij nota naar aanleiding van het verslag en nota van wijziging over wetsvoorstel tot wijziging van de Waterschapswet, de Waterwet en de Algemene wet bestuursrecht

  In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over het bericht over vergeten euro's op oude ov-chipkaarten

  Staatssecretaris Heijnen (IenW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Dit gebeurt er met die 30 miljoen 'vergeten' euro's op oude ov-chipkaarten'. Het Tweede Kamerlid Minhas (VVD) had de vragen gesteld.

 • Beslisnota bij Antwoorden Kamervragen over het bericht over vergeten euro's op oude ov-chipkaarten

  In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Speech by Mark Harbers, Minister of Infrastructure and Water Management, at the IMO General Assembly

  “Shipping is a crucial driver of the global economy. Ninety per cent of world trade goes by sea. There is a growing urgency to make our shipping more sustainable, while safety continues to drive our cooperation. The Netherlands believes that these are global issues that need to be addressed primarily at IMO level. The Kingdom of the Netherlands would like to be your partner and is pleased to stand as a candidate for re-election to the Council.” Dat zegt minister Harbers op 27 november bij de General Assembly van de IMO in Londen.

 • Speech Havengildediner Amports, Hotel Okura, 24 november 2023

  ‘We staan voor een gigantische verduurzamingsopgave en daar hebben we al onze zeehavens bij nodig. Ook die van Amsterdam! Het draait om de duurzame toekomst voor Nederland. En voor een duurzame toekomst heb je ruimte nodig, lef om groot te denken en ben je zuinig op wat je al hebt. Bij IenW geloven we in de nationale en internationale kracht van de haven van Amsterdam. Hopelijk gelooft de Noordzeekanaalgebied regio er zelf ook nog in!’