Zoekresultaten  1-25 van de 25 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Brochureverwijder
Thema: Bouwen en verbouwenverwijder
  • Infoblad Kinderopvang

    Dit informatieblad geeft een beknopt overzicht van de belangrijkste voorschriften voor kinderopvang uit het Bouwbesluit 2012 en de belangrijkste wijzigingen ten opzichte van het Bouwbesluit 2003.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Strategieën duurzaam bouwen

    Strategieën voor duurzaam bouwen zijn onder andere benaderingen, visies, stappen of richtlijnen voor duurzaam bouwen. Deze brochure gaat in op de Trias Energetica, de people-, planet-, profit-benadering (Triple P-benadering), industrieel, flexibel en demontabel Bouwen (IFD-Bouwen), Cradle to Cradle en slimbouwen.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Veiligheid en gezondheid bij bouw- en sloopwerkzaamheden

    Tegelijk met de inwerkingtreding van de Omgevingswet dient voor bouw- en sloopwerkzaamheden een veiligheidsplan te worden opgesteld en een veiligheidscoördinator te worden aangesteld als er risico's zijn voor de veiligheid in de omgeving van deze werkzaamheden. Door het invullen van een risicomatrix wordt duidelijk of er veiligheidsrisico's zijn. Dit infoblad geeft hierover meer informatie.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Wegwijzer brandveiligheid unitbouw, versie bestaande bouwwerken

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Vrije indeelbaarheid Bouwbesluit 2012

    Vrijheid bij de indeling van een gebouw is een belangrijk uitgangspunt in het Bouwbesluit sinds 1992. Waar mogelijk is aan de opdrachtgever overgelaten hoe de indeling van ruimten in een gebouw eruit ziet. Dit geldt zowel bij een aanvraag om omgevingsvergunning voor het bouwen, bij het daadwerkelijk bouwen van een bouwwerk als bij latere wijzigingen van de indeling in ruimten.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Bouwbesluit 2012: verbouw en functiewijziging

    Een groot aantal voorschriften over het (ver)bouwen, gebruiken en slopen van gebouwen en andere bouwwerken is samengevoegd in het Bouwbesluit 2012. Het Bouwbesluit 2012 is in de plaats gekomen van het Bouwbesluit 2003, de daarbij behorende ministeriële regeling, het Gebruiksbesluit en een aantal voorschriften uit de gemeentelijke bouwverordeningen. Het bevat ook enkele nieuwe voorschriften.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Wegwijzer brandveiligheid unitbouw, versie nieuwbouw

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Vluchten bij brand - Bouwbesluit 2012

    Dit informatieblad geeft een op de praktijk gerichte toelichting op de toepassing van de voorschriften over veilig vluchten in het Bouwbesluit 2012. De brochure behandelt het vluchten vanuit nieuw te bouwen woonfuncties, logiesfuncties en utiliteitsfuncties die geen gezondheidszorgfunctie of celfunctie zijn.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Aanbrengen of veranderen van kozijnen of het veranderen van gevelpanelen

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Cel en andere ruimte voor het insluiten van personen Bouwbesluit 2012

    Dit informatieblad zet uiteen wanneer volgens het Bouwbesluit 2012 sprake is van een cel en wanneer van een andere ruimte voor het insluiten van personen. Bij een cel ligt de focus meer op de brandscheiding en bij een andere ruimte op de organisatie.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • De Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen: veranderingen Burgerlijk Wetboek in de praktijk

    Deze brochure maakt aan de hand van praktische voorbeelden inzichtelijk wat het gevolg is van de 5 veranderingen in het Burgerlijk Wetboek door de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Energiezuinigheid van nieuwe woningen - Bouwbesluit 2012

    Informatieblad over de minimumeisen voor de energieprestatie van nieuwe gebouwen in het Bouwbesluit 2012. 

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Omgevingsvergunning en melding brandveilig gebruik Bouwbesluit 2012

    Gebouwen moeten brandveilig worden gebruikt. Hiervoor gelden de landelijke regels uit het Bouwbesluit 2012. De regels voor brandveilig gebruik zijn op al het gebruik van toepassing. Voor de meer risicovolle vormen van gebruik is een omgevingsvergunning brandveilig gebruik of een gebruiksmelding nodig. Dit infoblad gaat in op de omgevingsvergunning en de gebruiksmelding.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • (Schotel)antennes

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Het nieuwe Bouwbesluit

    In het Bouwbesluit 2012 is een groot aantal voorschriften over het (ver)bouwen, gebruiken en slopen van gebouwen en andere bouwwerken samengevoegd. Het Bouwbesluit 2012 vervangt het Bouwbesluit 2003, het Gebruiksbesluit en een aantal voorschriften uit de gemeentelijke bouwverordeningen. Het Bouwbesluit 2012 bevat ook enkele nieuwe voorschriften.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Brandveiligheid; de juridische werking van de brandveiligheidsvoorschriften ex Woningwet

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Handreiking Bouwbesluit & woning

    De handreiking leert de lezer om te gaan met het Bouwbesluit (welke voorschriften zijn voor mijn bouwproject van toepassing en welke niet?), geeft uitleg aan de bedoeling van het voorschrift en bespreekt de consequenties van de toepassing.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad bestaande portiekflats: oplossingsrichtingen brandveiligheid

    Er zijn in Nederland een paar honderd portiekflats die qua vluchtroute niet voldoen aan de prestatie-eisen voor bestaande bouw van het Bouwbesluit 2012. Deze flats zijn vooral gebouwd in de jaren 1960 en 1970. De gebouweigenaar is primair zelf verantwoordelijk dat voldaan wordt aan het Bouwbesluit 2012. De gemeente (bevoegd gezag) kan indien nodig handhavend optreden. Om hieraan invulling te kunnen geven, blijkt er in de praktijk behoefte te zijn aan een handreiking waarin van een paar veel voorkomende flattypen oplossingsrichtingen worden gegeven om deze flats alsnog aan het Bouwbesluit 2012 te laten voldoen. Dit informatieblad bevat kaders en mogelijke oplossingsrichtingen voor de brandveiligheid van portieken waarop meer dan 1.500 m2 aan woonfuncties is aangewezen.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Verklarende begrippenlijst duurzaam bouwen en verbouwen

    Bij duurzaam bouwen worden allerlei termen en begrippen gebruikt. Zoals betonkernarchivering, Dubokeur, gebouworiëntatie en suskast. Deze en andere begrippen worden in deze publicatie uitgelegd.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Dakramen en andere daglichtvoorzieningen in een dak

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Dakkapellen

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Verbouwingen

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Infoblad Gelijkwaardigheid Bouwbesluit 2012

    Op grond van de gelijkwaardigheidsbepaling mag op een andere manier aan een voorschrift uit het Bouwbesluit 2012 worden voldaan dan is aangegeven. Voorwaarde is dat de gekozen oplossing minstens dezelfde mate van veiligheid, bescherming van de gezondheid, bruikbaarheid, energiezuinigheid en bescherming van het milieu biedt als met het betreffende voorschrift is beoogd. Dit biedt bijvoorbeeld meer ruimte voor het toepassen van innovatieve oplossingen.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Brochure CE-markering op bouwproducten

    Achtergrondinformatie over de Europese regels voor bouwproducten. De brochure is bestemd voor iedereen die bouwproducten in de handel brengt, verkoopt en transporteert, maar ook diegene die bouwproducten voorschrijft of kiest.

    Bekijk document gepubliceerd op

  • Handreiking decentrale regelgeving klimaatadaptief bouwen en inrichten

    Deze handreiking heeft als doel om aan de hand van concrete voorbeelden te laten zien wat er binnen decentrale regelgeving mogelijk is voor klimaatadaptief bouwen en inrichten.

    Bekijk document gepubliceerd op