Zoekresultaten  1-10 van de 64 resultaten

Door u gekozen filters

Datum beschikbaar: afgelopen jaarverwijder
Thema: Recreatieverwijder
Thema: Mediaverwijder
Organisatie: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschapverwijder
 • Antwoorden op nadere vragen over Europees voorstel voor een verordening voo mediavrijheid

  Staatssecretaris Uslu (OCW) geeft antwoorden op nadere vragen naar aanleiding van het Europees voorstel voor een verordening voor mediavrijheid. De Vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over de Audiovisuele Media Richtlijn EU

  Staatssecretaris Uslu (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen over de Audiovisuele Media Richtlijn (2010) van de Europese Unie (EU). Het gaat om het voorschrift dat audiovisuele commerciële communicatie niet mag 'aansporen tot gedrag dat in hoge mate schadelijk is voor het milieu'. Het Tweede Kamerlid Kröger (GroenLinks) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over reactie NPO en VCR op het amendement Westerveld

  Staatssecretaris Uslu (OCW) reageert op de reactie van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en en de Vereniging van Commerciële Radio (VCR) op het amendement van het Tweede Kamerlid Westerveld (GroenLinks). Zij doet dit op verzoek van de vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het amendement ging over kwalitatieve eisen aan het redactiestatuut in verband met de onafhankelijkheid van de journalistiek.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over appreciaties nieuwe amendementen wetsvoorstel investeringsverplichting

  Staatssecretaris Uslu (OCW) geeft haar reactie (appreciatie) op enkele amendementen vaan de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Investeringsverplichting. Het wetsvoorstel gaat over het stimuleren van de productie van Nederlands cultureel audiovisueel aanbod (films, series en documentaires).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden vragen so geannoteerde agenda OJCS-raad 28 en 29 november 2022

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op vragen uit het schriftelijk overleg (so) naar aanleiding over de geannoteerde agenda van de Onderwijs-, Jeugd, Cultuur- en Sportraad (OJCS-Raad) van 28 en 29 november. De vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) hadden de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota. Antwoorden vragen so geannoteerde agenda OJCS-raad 28 en 29 november 2022 (PDF | 16 pagina's | 638 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op schriftelijke vragen over het bericht over grensoverschrijdend gedrag bij NOS Sport

  Staatssecretaris Uslu (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Ben je vrouw, van kleur of kom je van buiten, dan krijg je het lastig bij NOS Sport'. Het Tweede Kamerlid Werner (CDA) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • AFschrift brief Verzoek ex artikel 2.33, vierde lid Mediawet 2008

  Afschrift van de brief van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) aan staatssecretaris Uslu (OCW). De NPO verzoekt om de erkenning voor omroep Ongehoord Nederland (ON) in te trekken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Besluit Woo-verzoek mensenrechtenkwesties rond WK Qatar - Openbaar gemaakte documenten 1-43

  Besluit op een verzoek om alle documenten uit het jaar 2022 over mensenrechtenkwesties die speelden rond het WK voetbal in Qatar. Het gaat om een verzoek op basis van de Wet open overheid (Woo).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Besluit op Woo-verzoek over bevoegdheid omtrent Ongehoord Nederland! (ON!) - Documenten bij Woo-besluit over bevoegdheid omtrent ON!

  Besluit op een verzoek om informatie over de bevoegdheid ten aanzien van Ongehoord Nederland! (ON!). Het verzoek is gedaan op basis van de Wet open overheid (Woo).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden vragen over Europees voorstel voor een verordening Mediavrijheid

  Staatssecretaris Uslu (OCW) geeft antwoorden op vragen oover het Europees voorstel voor een verordening over mediavrijheid. De vaste Eerste Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) had de vragen gesteld op 13 december 2022. Antwoorden vragen over Europees voorstel voor een verordening Mediavrijheid (PDF | 8 pagina's | 277 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op