Zoekresultaten  1-7 van de 7 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Veiligheidverwijder
Thema: Terrorismeverwijder
Organisatie: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschapverwijder
 • Nationale leidraad kennisveiligheid - Veilig internationaal samenwerken - nationale-leidraad-kennisveiligheid.pdf

  De leidraad is een gids voor bestuurders van kennisinstellingen die te maken hebben met internationale samenwerking en daarbij kansen en (veiligheids)risico’s tegen elkaar moeten afwegen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over stand van zaken verbeterplan Google Workspace for Education

  De ministers Dijkgraaf (OCW) en Wiersma (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeren de Tweede Kamer over de uitkomsten van het verbeterplan voor privacyrisico's van Google Workspace for Education en de nieuwe afspraken met Google. Zij sturen een afschrift mee van de brief van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) over de borging van privacy in het onderwijs bij Google-producten.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Binnen zonder kloppen Digitale weerbaarheid in het hoger onderwijs

  Rapport van de Inspectie van het Onderwijs. Het rapport gaat over het stelselonderzoek  naar cyberdreigingen in het hoger onderwijs.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief onderzoek naar cyberaanval Universiteit Maastricht en maatregelen cyberveiligheid

  Minister Van Engelshoven reageert op het 1e deel van het rapport van de Inspectie van het Onderwijs over de ransomware-aanval op de Universiteit Maastricht op 23 december 2019. Ook gaat zij in op aanvullende maatregelen voor universiteiten en hogescholen voor de cyberveiligheid. Tot slot informeert zij de Kamer over afspraken rondom veiligheidsstandaarden bij onderwijsinstellingen en studentenorganisaties. Kamerbrief onderzoek naar cyberaanval Universiteit Maastricht en maatregelen cyberveiligheid (PDF | 6 pagina's | 271 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Nota naar aanleiding van verslag wetsvoorstel Tweede Verzamelspoedwet COVID-19

  Minister Van Engelshoven reageert op het verslag van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) van de Tweede Kamer over het wetsvoorstel Tweede Verzamelspoedwet COVID-19.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over digitale weerbaarheid in het hoger onderwijs en onderzoek en in het mbo

  Minister Van Engelshoven (OCW) reageert op het 2e deel van het rapport van de Inspectie van het Onderwijs over het onderzoek naar cyberdreigingen in het hoger onderwijs. Zij had het rapport op 9 september 2021 naar de Tweede Kamer gestuurd. Zij geeft aan welke stappen zij wil nemen in het hoger onderwijs en daarnaast bij onderzoek en in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoord op Kamervragen over het bericht dat het ROC Mondriaan in Den Haag is gehackt

  Minister Van Engelshoven (OCW) beantwoordt Kamervragen naar aanleiding van het artikel 'ROC Mondriaan in Den Haag gehackt: 'Medewerkers staan werkloos bij de vestigingen''. Zij kreeg deze vragen van de Tweede Kamerleden Van Meenen en Van Ginneken (beiden D66).

  Bekijk document gepubliceerd op