Zoekresultaten  1-7 van de 7 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Natuur- en landschapsbeheerverwijder
Organisatie: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschapverwijder
 • Ambitieplan BPRC voor de periode 2019-2025

  Plan van aanpak van het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) om het aantal dierproeven met apen bij het BPRC met 40% te verminderen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over verminderen proeven met apen

  Minister Van Engelshoven (OCW) reageert op het plan van aanpak van het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) om het aantal proeven met apen te verminderen met 40% en de fokkolonie te verkleinen. Ook meldt zij de resultaten van een verkenning om de verschillende onderzoeken met apen te bundelen bij het BPRC.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met reactie op verkenning 'Van aap naar beter' en toekomstvisie BPRC

  Minister Van Engelshoven (OCW) stuurt de Tweede Kamer haar reactie op het rapport 'Van aap naar beter' over dierproeven met apen. Ook gaat zij in op de toekomst van het Biomedical Primate Research Centre (BPRC).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Final Opinion on the need for non-human primates in biomedical research, production and testing of products and devices

  Rapport van het Wetenschappelijk Comité over de noodzaak van het gebruik van apen bij dierproeven. Dit rapport is opgesteld op verzoek van de Europese Commissie en is in het Engels.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toekomstscenario's BPRC

  Onderzoek naar de financiële situatie en de toekomstscenario's van het Biomedical Primate Research Centre (BPRC).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Verkenning bundeling proeven met apen

  Onderzoek of het onderbrengen van biomedische proeven met apen van het Nederlands Herseninstituut en het Erasmus MC bij het Biomedical Primate Research Centre kan bijdragen aan een vermindering van het aantal proeven met apen in Nederland.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Gebruik van niet-humane primaten (nhp) als proefdier nut en noodzaak?

  Rapport van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) over de noodzaak van het doen van proeven met niet-humane primaten (resus-apen, java-apen en marmosets) bij het Biomedical Primate Research Center (BPRC).

  Bekijk document gepubliceerd op