Zoekresultaten  1-20 van de 924 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Organisatie: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteitverwijder
 • Antwoorden op Kamervragen over toezegging over geen onnodige belemmeringen voor duurzaamheidssector

  Minister Van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) geeft antwoord op vragen over een eerdere toezegging. De toezegging gaat over de waarborg dat er, bij het toepassen van de salderingsinstrumenten in het kader van de aanpak van het stikstofprobleem, voor de duurzaamheidssector voldoende ontwikkelruimte blijft bestaan. De Eerste Kamerfracties GroenLinks, PvdA en SGP hebben de vragen gesteld. Antwoorden op Kamervragen over toezegging over geen onnodige belemmeringen voor duurzaamheidssector (PDF | 4 pagina's | 199 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over koraalbescherming op Bonaire

  Minister Schouten (LNV) reageert op het verzoek van de vaste commissie voor EZK over moties die er voor zorgen dat bij concrete projecten op Bonaire natuurbescherming wordt gewaarborgd en te voorkomen dat deze projecten tot koraalbeschadiging leiden.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over externe integriteitscommissie NVWA

  Minister Schouten informeert de Tweede Kamer over de instelling van een externe integriteitscommissie voor de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). De doelstelling hiervan is het waarborgen van een onafhankelijk meldpunt waar een medewerker terecht kan met signalen over integriteit.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over de richtlijnen voor het welzijn van paarden en ponys

  De staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie biedt de Tweede Kamer zijn reactie aan op de richtlijnen voor paardenhouders van de Sectorraad Paarden (SRP). De staatssecretaris noemt ook de (vervolg)stappen van het kabinet om het welzijn van paarden en ponys te waarborgen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over advies om zwangere vrouwen te waarschuwen voor Schmallenbergvirus

  Antwoorden van minister Schippers (VWS) op vragen van het Kamerlid (PvdD) over het advies om zwangere vrouwen te waarschuwen voor het Schmallenbergvirus. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over (het toelatingsbeleid van) gewasbeschermingsmiddelen

  Minister Adema (LNV) geeft antwoord op vragen over (het toelatingsbeleid van) gewasbeschermingsmiddelen. Het Tweede Kamerlid De Groot (D66) heeft de vragen gesteld.

 • Antwoorden op Kamervragen over de EU Transportverordening vangmethode van kippen

  Minister Schouten (LNV) geeft antwoord op vragen over de EU Transportverordening (EG nr. 1/2005) met betrekking tot het vangen van kippen. Het Tweede Kamerlid Van der Plas (BBB) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over klimaat in varkensstallen

  Minister Schouten (LNV) beantwoordt vragen van het Kamerlid Ouwehand (PvDH) over het bericht over ziekmakende giftige dampen in varkenstallen en het aanhoudende gedogen daarvan.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over coronabesmettingen medewerkers slachthuizen en vleesverwerkers

  Minister Schouten beantwoordt vragen over coronabesmettingen bij medewerkers van slachthuizen en vleesverwerkingsbedrijven.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over fok en verkoop kortsnuitige honden

  Minister Staghouwer (LNV) geeft antwoord op vragen over de fok en verkoop van kortsnuitige honden. De Tweede Kamerleden Haverkort en Van Campen (beiden VVD) hebben deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over reactie vleessector op coronabesmettingen

  Staatssecretaris Van Ark beantwoordt vragen over de berichten ‘Vleessector vindt kritiek op hygiëne in coronatijden niet terecht’ en ‘Schouder aan schouder aan de lopende band: slachterijen willen coronatests’.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen 1e deel schriftelijk overleg over de Landbouw- en Visserijraad van 18 september 2023

  Minister Adema (LNV) stuurt de Tweede Kamer het 1e deel van de antwoorden op vragen die zijn gesteld tijdens een schriftelijk overleg over de Landbouw- en Visserijraad van 18 september 2023. De vragen zijn gesteld door de VVD-, D66-, CDA-, PvdA en GroenLinks-, PvdD-, CU-, SGP- en BBB-fractie van de Tweede Kamer.

 • Nota naar aanleiding van het nader Verslag over de wijziging van de Wet dieren

  Nota naar aanleiding van het nader Verslag over de wijziging van de Wet dieren

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over verslag informele Landbouw- en Visserijraad 3-5 september

  Minister Adema (LNV) informeert de Tweede Kamer over de informele Landbouw- en Visserijraad van 3-5 september 2023 te Córdoba, Spanje. Daarnaast stuurt hij een appreciatie van het Spaans voorzitterschap.

 • Beantwoording Kamervragen over de tweede suppletoire begroting LNV 2020

  Minister Schouten beantwoordt Kamervragen over de Tweede suppletoire begroting van het Ministerie van LNV (XIV) en het Diergezondheidsfonds (F) voor het jaar 2020. Beantwoording Kamervragen over de  tweede suppletoire begroting LNV 2020 (PDF | 16 pagina's | 681 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief Tweede Kamer agenda Landbouw- en Visserijraad 18 september 2023

  Minister Adema (LNV) deelt de agenda van de Landbouw- en Visserijraad van 18 september 2023 met de Tweede Kamer. Ook meldt de minister wijzigingen in het Nationaal Strategisch Plan van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief Eerste Kamer agenda Landbouw- en Visserijraad 18 september 2023

  Minister Adema (LNV) deelt de agenda van de Landbouw- en Visserijraad van 18 september 2023 met de Eerste Kamer. Ook meldt de minister wijzigingen in het Nationaal Strategisch Plan van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over aanpak illegale handel in beschermde plant- en diersoorten

  Minister Van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) geeft antwoord op vragen over de aanpak van illegale handel in beschermde plant- en diersoorten en producten hiervan. De Tweede Kamerleden Van Esch en Wassenberg (beiden PvdD) hebben deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over aanpak piekbelasting

  Minister Van der Wal-Zeggelink (Natuur en Stikstof) geeft antwoord op vragen over de aanpak van piekbelasting. De Tweede Kamerleden Thijssen (PvdA) en Bromet (GroenLinks) hebben deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over Kamerbrief voortgang convenant dierwaardige veehouderij

  Minister Adema (LNV) geeft antwoord op vragen over de Kamerbrief van 13 juni 2023 over de voortgang van het convenant dierwaardige veehouderij en daarmee verband houdende wet- en regelgeving. De Eerste Kamerfracties van de BBB en PvdD hebben de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op