Zoekresultaten  1-7 van de 7 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Luchtvaartverwijder
Organisatie: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaatverwijder
 • U-space: Scenario's Governance en Finance

  Om het toenemende droneverkeer in de Europese Unie in goede banen te leiden heeft de Europese Commissie regelingen aangenomen over U-space: een verkeersmanagementsysteem voor onbemande luchtvaartuigen. Dit rapport geeft antwoord op de vraag welke meest relevante scenario's er zijn voor de governance, financiering en bekostiging van U-space in Nederland.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Urban Air Mobility

  Rapport met een verkenning naar de kansen en belemmeringen voor de verdere ontwikkeling van Urban Air Mobility (UAM; drones). 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanzet voor een visie op U-space

  Dit document vormt een aanzet tot de visie op de implementatie van U-space in Nederland in 2030 (veiligheid, luchtruimbeheer en regelgeving). U-space is een verkeersmanagementsysteem (Unmanned Aircraft System Traffic Management (UTM)) om het toenemende droneverkeer (onbemande luchtvaartuigen) in de Europese Unie in goede banen te leiden.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Drone Beleidsvisie en Actieplan

  Om Nederland optimaal te laten profiteren van de technologische ontwikkeling van drones worden in dit document de belangrijkste beleidsopgaven, volgens de dronesector, op het gebied van drones voorgesteld. Daarbij worden 6 focuspunten uiteengezet met elk hun eigen acties.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Besluit van 21 juni 2022 tot wijziging van het Besluit burgerluchthavens in verband met ruimtelijke beperkingen rondom helikopterluchthavens op en nabij ziekenhuizen en in verband met luchthavens die worden gebruikt voor onbemande luchtvaartuigen

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Perceptie van drones

  De Rijksoverheid is verantwoordelijk voor een veilige integratie van drones in het luchtruim en stimuleert innovatieve toepassingen met drones. Nieuwe toepassingen van drones kunnen ook plaats vinden op plekken waar logischerwijs mensen te verwachten zijn. Daarom is onderzocht wat het acceptatieniveau van Nederlanders ten opzichte van drones is. En of er nog situaties te onderscheiden zijn waarin de inzet van drones eerder geaccepteerd wordt dan in andere situaties.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over veiligheid op luchthavens in verband met drones

  Minister Van Nieuwenhuizen informeert de Tweede Kamer over de veiligheid op luchthavens in verband met mogelijke bedreigingen door drones.

  Bekijk document gepubliceerd op