Zoekresultaten  1-10 van de 199 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Luchtvaartverwijder
Organisatie: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaatverwijder
 • Uitstelbrief toezending BNC-fiche connectiviteit luchtvaart Brexit

  Minister Van Nieuwenhuizen (IenW) stelt de toezending aan de Tweede Kamer van het BNC-fiche over de Brexit uit. Het fiche gaat over de waarborging van connectiviteit in de luchtvaart en de waarborging van luchtvaartveiligheid wanneer het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat. Zij verwacht dat zij het half februari 2019 aan de Kamer kan sturen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over het nieuws dat arbonormen voor bagagepersoneel op Schiphol jarenlang zijn overschreden

  Minister Harbers (IenW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het onderzoek dat de NOS en Nieuwsuur hebben verricht naar de arbeidsomstandigheden voor personeel van bagage- en vrachtbedrijven op Schiphol. De Tweede Kamerleden Alkaya (SP) en De Hoop (PvdA) hadden de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over de vragen over de motie-Koerhuis over continuïteit Groningen Airport Eelde

  Minister Harbers (IenW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van antwoorden op eerdere Kamervragen over de motie van het Tweede Kamerlid Koerhuis (VVD). De vragen gingen over het waarborgen van de continuïteit van Groningen Airport Eelde. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij rapport over synthetische kerosine

  Minister Van Nieuwenhuizen (IenW) stuurt het rapport 'Decarbonisation potential of synthetic kerosine' naar de Tweede Kamer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over Principebesluit CO2-plafond luchtvaart

  Minister Harbers (IenW) informeert de Tweede Kamer over het principebesluit van het kabinet voor de invoering en vormgeving van een CO2-plafond voor de luchtvaart.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over Covid-19 en luchtvaart

  De ministers Van Nieuwenhuizen en De Jonge informeren de Tweede Kamer over de maatregelen voor de gevolgen van het coronavirus, COVID-19, voor de luchtvaart. Kamerbrief over Covid-19 en luchtvaart (PDF | 5 pagina's | 361 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over onderzoeken naar luchtkwaliteit van cockpit en cabine

  Staatssecretaris Mansveld (IenM) informeert de Tweede Kamer over het onderzoek van het Nederlands Centrum voor Beroepziekten (NCvB). Het onderzoek heeft betrekking op de gezondheidsklachten bij luchtvaartmedewerkers in relatie tot de luchtkwaliteit van cockpit en cabine. Ook behandelt zij de onderzoeksvraag van de European Aviation Safety Agency (EASA) over luchtkwaliteit in vliegtuigen. Ten slotte gaat zij in op en op geurvoorvallen in de luchtvaart.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over blootstelling van werknemers aan vervuilde en schadelijke lucht op luchthaven Schiphol

  Minister Van Nieuwenhuizen en minister Koolmees beantwoorden Kamervragen over blootstelling van werknemers aan vervuilde en schadelijke lucht op luchthaven Schiphol. Aanleiding voor de vragen waren de antwoorden van 1125 luchthavenmedewerkers uit de enquête 'Werken op Schiphol'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over gesprekken vakbonden VNV, VNC, en FNV

  Minister Van Nieuwenhuizen informeert de Tweede Kamer over de resultaten van de gesprekken tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), de Vereniging van Nederlandse Verkeersvliegers (VNV), de Vereniging van Nederlands Cabinepersoneel (VNC) en de FNV.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toezegging informeren over stand van zaken in het kader van effecten van TCPs in vliegtuigen op de gezondheid

  Bekijk document gepubliceerd op