Zoekresultaten  1-10 van de 158 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Rapportverwijder
Thema: Luchtverwijder
Thema: Bouwen en verbouwenverwijder
Organisatie: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatiesverwijder
 • Onderzoek inventarisatie brandveiligheid gevels

  Naar aanleiding van de brand in de Londense Grenfell Tower heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in 2018 gemeenten verzocht om de meest risicovolle gebouwen in de gemeente te inventariseren en er vervolgens op toe te zien dat eigenaren van deze gebouwen onderzoek uitvoeren naar de brandveiligheid van de gevels en indien noodzakelijk maatregelen nemen om de veiligheid te waarborgen. In 2019 is de voortgang van deze inventarisatie door Arcadis onderzocht. Uit dit onderzoek bleek dat medio 2019 74% van de gemeenten was begonnen met deze inventarisatie. Om de huidige stand van de onderzoeken binnen de gemeenten te achterhalen, is er opnieuw een inventarisatie uitgevoerd. Arcadis heeft met het uitvoeren van een enquête-onderzoek bij dezelfde selectie van gemeenten inzicht gekregen in de voortgang van deze inventarisaties binnen gemeenten.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Rapport `Daglichttoetreding gebouw H (Hotel, Tweede Kamer)`

  Onderzoek van Arcadis Nederland B.V. naar de daglichttoetreding van het gebouw “Hotel” aan de Lange Poten te Den Haag.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Visie op brandveiligheid

  De visie op brandveiligheid bevat de koers voor de komende jaren en is daarmee richtinggevend voor de eventuele aanpassingen binnen het systeem van brandveiligheid.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Het effect van vallende voorwerpen uit hijskranen en het veiligheidsniveau voor de omgeving van bouw- en sloopprojecten

  Rapport van Aboma en Wabo Advies over de veiligheidsafstanden bij bouw- en sloopplaatsen. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) werkt aan regelgeving over dit onderwerp.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Drijvende woningen en de bouwregelgeving - Handreiking voor ontwikkelaars, bouwers en gemeentelijke plantoetsers

  Veel Nederlandse bouwbedrijven experimenteren met het bouwen van drijvende woningen. Ontwikkelaars, bouwers en gemeentelijke plantoetsers hebben soms moeite met de uitleg van de bouwregelgeving voor drijvende bouwwerken. Voor hen heeft de VROM-Inspectie deze Handreiking opgesteld. Drijvende woningen en de bouwregelgeving - Handreiking voor ontwikkelaars, bouwers en gemeentelijke plantoetsers (PDF | 36 pagina's | 953 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Woondeals 61 tot en met 70 bij Kamerbrief `Doorbouwen in veranderende omstandigheden` over de regionale woondeals

  Dit zijn de bijlagen 61 tot en met 70 die horen bij Kamerbrief ‘Doorbouwen in veranderende omstandigheden’ over de regionale woondeals.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Woondeals 71 tot en met 81 bij Kamerbrief `Doorbouwen in veranderende omstandigheden` over de regionale woondeals

  Dit zijn de bijlagen 71 tot en met 81 die horen bij Kamerbrief ‘Doorbouwen in veranderende omstandigheden’ over de regionale woondeals.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Woondeals 31 tot en met 40 bij Kamerbrief `Doorbouwen in veranderende omstandigheden` over de regionale woondeals

  Dit zijn de bijlagen 31 tot en met 40 die horen bij Kamerbrief ‘Doorbouwen in veranderende omstandigheden’ over de regionale woondeals.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Adviesrapport Renovatie Binnenhof

  Adviesrapport Renovatie Binnenhof.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Verkenning MPG-score ≤ 0,5

  Onderzoek naar de verschillen tussen MPG-scores in de vergunningaanvraag en de daadwerkelijke realisatie. Het onderzoek biedt inzicht in scenario’s waarmee een zeer lage MPG-score (0,5 of lager) gerealiseerd kan worden. Verkenning MPG-score ≤ 0,5 (PDF | 70 pagina's | 1,8 MB)

  Bekijk document gepubliceerd op