Zoekresultaten  1-10 van de 42 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Europese zakenverwijder
Organisatie: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sportverwijder
 • Beantwoording Kamervragen over strategie EU gelijkheid personen met handicap

  Minister Van Ark stuurt haar antwoorden op vragen over de strategie van de Europese Unie (EU) op het gebied van gelijke rechten voor personen met een handicap. De vragen zijn gesteld door de vaste Eerste-Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Justitie en Veiligheid (JenV).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over nieuwe voorstellen Europese Commissie op gebied van gezondheid

  Minister Van Ark beantwoordt vragen over 4 fiches van de werkgroep Beoordeling Nieuwe Commissievoorstellen. Het gaat om de fiches over de mededeling Bouwen aan een EU gezondheidsunie, de Verordening ernstige grensoverschrijdende gezondheidsbedreigingen, de Verordening uitbreiding EMA bevoegdheden en het voorstel versterking ECDC.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over EU Fiche Mededeling Europese strategie rechten van personen met een handicap 2021-2030

  Minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) beantwoordt vragen over de EU-mededeling ‘Unie van gelijkheid: strategie inzake de rechten van personen met een handicap 2021-2030’ en het BNC-fiche met de reactie van de regering op deze Europese strategie. De vragen zijn gesteld door de leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over formele EU Gezondheidsraad 29 maart 2022 - Deel 2

  Minister Kuipers (VWS) geeft antwoord (deel 2) op vragen over de formele EU Gezondheidsraad van 29 maart 2022. Dit deel gaat om vragen die niet direct betrekking hadden op de formele EU Gezondheidsraad van 29 maart 2022. De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over informele EU-Gezondheidsraad 16 maart 2021

  Minister De Jonge reageert op vragen en opmerkingen over de informele Europese Gezondheidsraad van 16 maart 2021.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over kabinetsreactie op Europees kankerbestrijdingsplan

  Minister Van Ark (Medische Zorg en Sport) beantwoordt vragen over het BNC-fiche Mededeling Europees kankerbestrijdingsplan. De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer heeft deze vragen gesteld. BNC staat voor werkgroep Beoordeling Nieuwe Commissievoorstellen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over Mededeling Farmaceutische strategie voor Europa

  Minister Van Ark beantwoordt vragen over de mededeling van de Europese Commissie over een farmaceutische strategie voor Europa.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief agenda OJCS-Raad Jeugd en Sport 29-30 november 2021

  Staatssecretaris Blokhuis (VWS) deelt de agenda van de Onderwijs-, Jeugd-, Cultuur- en Sportraad (OJCS-Raad) met de Tweede Kamer. Het gaat om de agenda voor het onderdeel Jeugd op 29 november 2021 en voor het onderdeel Sport op dinsdag 30 november 2021. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Digitale gezondheidsgegevens en -diensten -Europese ruimte voor gezondheidsgegevens

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over kabinetsappreciatie HERA Incubator

  Minister De Jonge beantwoordt vragen over de reactie van het kabinet op de mededeling van de Europese Commissie over de HERA Incubator. De vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de Tweede Kamer heeft deze vragen gesteld. HERA staat voor Health Emergency Response Authority.

  Bekijk document gepubliceerd op