Zoekresultaten  1-10 van de 45 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Europese zakenverwijder
Organisatie: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelatiesverwijder
 • Kamerbrief over verslag formele Telecomraad 6 december 2022

  Minister Adriaansens (EZK) en staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) sturen de Tweede Kamer het verslag van de formele Telecomraad van 6 december 2022. Tevens sturen zij de 'Call for release of BCRD revision' mee. Een eenluidende brief is naar de Eerste Kamer verstuurd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over EU-voorstel voor een dataverordening

  Minister Adriaansens (EZK) geeft antwoord op vragen over het EU-voorstel voor een dataverordening. De leden van de Eerste Kamerfracties GroenLinks, SP en PvdA gezamenlijk en de PVV hebben de vragen gesteld. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over vervolg bestuurlijke werkgroep grensbelemmeringen

  Minister Bruins Slot (BZK) stuurt de Tweede Kamer een brief over het vervolg van de bestuurlijke werkgroep over grensoverschrijdende samenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief reactie op Rechtsstaatsrapport 2022 Europese Commissie

  Minister Hoekstra (BZ), minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV), minister Bruins Slot (BZK), minister Weerwind (Rechtsbescherming) en staatssecretaris Uslu (Cultuur en Media) reageren op het Rechtsstaatsrapport 2022 van de Europese Commissie en de aanbevelingen die de Commissie aan Nederland doet. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over EU-voorstel 'Geharmoniseerde regels inzake eerlijke toegang tot en eerlijk gebruik van data (Dataverordening)'

  Minister Adriaansens (EZK) en staatssecretaris Van Huffelen (Digitalisering en Koninkrijksrelaties) informeren de Tweede Kamer over het EU-voorstel 'Geharmoniseerde regels inzake eerlijke toegang tot en eerlijk gebruik van data (Dataverordening)'.  De vragen zijn gesteld door de leden van de Kamerfracties van GroenLinks, PvdA, SP en PvdD gezamenlijk en de leden van de Kamerfracties van de PVV en ChristenUnie.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beslisnota bij Kamerbrief over verslag formele Telecomraad 6 december 2022

  In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over Europese Kiesakte

  Minister Bruins Slot (BZK) stuurt de Tweede Kamer het kabinetsstandpunt over het initiatiefvoorstel van het Europees Parlement over de verkiezing van de leden van het Europees Parlement door middel van rechtstreekse algemene verkiezingen (Europese Kiesakte). Eenzelfde brief is ook aan de Eerste Kamer gestuurd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief oordeel kabinet over rechtsstaatrapport 2020 van de Europese Commissie

  De ministers Blok, Grapperhaus, Ollongren, Dekker en Slob geven hun oordeel over het rechtsstaatrapport 2020 van de Europese Commissie. Eenzelfde brief is naar de Eerste Kamer verstuurd. Kamerbrief oordeel kabinet over rechtsstaatrapport 2020 van de Europese Commissie (PDF | 14 pagina's | 721 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief verslag formele Telecomraad 3 juni 2022

  Minister Adriaansens (EZK) en staatssecretaris Van Huffelen (Koninkrijksrelaties en Digitalisering) doen de Tweede Kamer verslag van de formele Telecomraad van 3 juni 2022. De Eerste Kamer heeft eenzelfde brief gekregen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • De wisselwerking tussen Europa en Nederland

  Dit onderzoek gaat in op de verwachte Europese politieke prioriteiten voor de komende jaren en een inschatting van wat de Rijksoverheid en de decentrale overheden van die prioriteiten vinden. In totaal zijn 20 Europese themas geïdentificeerd die zeer waarschijnlijk een hoge prioriteit zullen gaan krijgen.

  Bekijk document gepubliceerd op