Zoekresultaten  1-10 van de 157 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Europese zakenverwijder
Organisatie: Ministerie van Financiënverwijder
 • Antwoorden op Kamervragen (VSO) over Eurogroep en Ecofinraad 16-17 januari 2023

  Antwoorden van minister Kaag (Financiën) op vragen over de bijeenkomst met de Eurogroep en de Ecofinraad op 16 en 17 januari 2023. De vragen zijn gesteld door diverse partijen in de vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën in een verslag van een schriftelijk overleg (VSO) met de minister.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen (VSO) over Fiche herziening richtlijn op afstand afsluiten overeenkomsten financiële diensten

  Minister Kaag (Financiën) stuurt haar antwoorden op vragen over het Fiche van de interdepartementale werkgroep Beoordeling Nieuwe Commissievoorstellen (BNC), over de herziening van de richtlijn met betrekking tot het op afstand afsluiten van overeenkomsten bij financiële diensten. De vragen zijn gesteld door de vaste Tweede Kamercommissie voor Financiën in een verslag van een schriftelijk overleg (VSO) met de minister. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen BNC-fiches AML-pakket

  Minister Kaag (Financiën) geeft antwoord op vragen over de voorstellen van de Europese Commissie op het gebied van het voorkomen van het gebruik van het financiële stelsel voor witwassen en financieren van terrorisme en de BNC-fiches over dit pakket. De vragen zijn gesteld door de fracties van de VVD, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en de PvdD in de Eerste Kamer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • 2e concept van het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan

  Het Herstel- en Veerkrachtplan (HVP) richt zich op thema’s die voor het kabinet van zwaarwegend belang zijn, zoals klimaatverandering, volkshuisvesting en de arbeidsmarkt. Ook wordt via het HVP verder geïnvesteerd in digitalisering, onderwijs en zorg.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toetsingskader risicoregeling Headroomgarantie Macro-Financiële Bijstand Oekraïne

  Kader van toetsing bij de risicoregeling 'Headroomgarantie Macro-Financiële Bijstand Oekraïne'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toetsingskader Europese noodmechanismen EFSF en ESM

  Toetsingskader Europese noodmechanismen EFSF en ESM

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over uitvoeringsbesluit Hongarije en MFK-rechtsstaatverordening

  De ministers Kaag (Financiën), Adriaansens (EZK) en Hoekstra (BZ) reageren op een voorstel voor een uitvoeringsbesluit over de faciliteit voor herstel en veerkracht (Recovery and Resilience Facility, RRF). Daarnaast informeren zij de Tweede Kamer over het uitvoeringbesluit omtrent maatregelen tegen Hongarije op grond van de MFK-rechtsstaatverordening.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Geannoteerde agenda Eurogroep en Ecofinraad 6 en 7 december 2021

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over BNC-fiche Wijziging verordening en richtlijn kapitaalvereisten

  Minster Kaag (Financiën) geeft de Eerste Kamer antwoord op vragen over het BNC-fiche Wijziging verordening en richtlijn kapitaalvereisten. De vragen zijn gesteld door leden van de fracties van GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en PvdD in de Eerste Kamer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over pakket herziening Solvency II

  Minister Kaag (Financiën) geeft antwoord op vragen over het pakket herziening Solvency II. De Tweede Kamerfracties van VVD, D66, PVV, CDA en Groep Van Haga hebben deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op