Zoekresultaten  1-10 van de 237 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Bodemverwijder
Thema: Afvalverwijder
 • 36094, nr. 12 - Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid)

  Wijziging van het voorstel van wet tot wijziging van de Tijdelijke wet Groningen in verband met de versterking van gebouwen in de provincie Groningen (novelle verbetering uitvoerbaarheid); Amendement; Amendement van het lid Beckerman over het waarborgen van de vrije keuze voor een advocaat of deskundige

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met geannoteerde agenda Milieuraad 10 juni 2021 te Luxemburg.

  Staatssecretaris Van Veldhoven (IenW) en minister Van 't Wout (EZ)  sturen een brief met de geannoteerde agenda van de Milieuraad van 10 juni 2021  naar de Tweede Kamer. Zij doen dit mede namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat en de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. De agendagaat over Raadsconclusies over de EU-klimaatadaptatiestrategie, de Batterijenverordening en het EU-actieplan om de vervuiling van lucht, water en bodem tot nul terug te brengen. Ook staan de Transport Decarbonisation Alliance(TDA) en biodieselfraudeook op de agenda.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over de afvalwaterinjectie in Twente

  Staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) geeft antwoord op vragen over de afvalwaterinjectie in Twente. Het Tweede Kamerlid Omtzigt heeft de vragen gesteld. Antwoorden op Kamervragen over de afvalwaterinjectie in Twente (PDF | 16 pagina's | 528 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met verslag informele bijeenkomst van ministers milieu en energie 10 en 11 juli 2023

  Staatssecretaris Heijnen (IenW) en minister Jetten (Klimaat en Energie) informeren de Tweede Kamer over de informele bijeenkomst van milieuministers op 10 juli 2023 en de gedeelde informele bijeenkomst van ministers voor milieu en energie op 11 juli 2023. Deze vonden plaats in Valladolid, Spanje. Daarnaast informeren zij de Kamer over het akkoord in de trilogen over de verordening over ozonlaag afbrekende stoffen en de stand van zaken in de trilogen over de verordening over gefluoreerde broeikasgassen. Ook sturen zij de kwartaalrapportage met de stand van zaken van de lopende onderhandelingen van de Europese voorstellen op het terrein van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met geannoteerde agenda informele bijeenkomst van milieuministers juli 2023

  Staatssecretaris Heijnen (IenW) en minister Jetten (Klimaat en Energie) sturen de Tweede Kamer een brief met de geannoteerde agenda van de informele bijeenkomst van milieuministers. Deze vindt plaats op 10 en 11 juli 2023 te Valladolid, Spanje.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Modernisering Milieubeleid

  De Rijksoverheid wil de problemen en uitdagingen van de 21e eeuw in het milieu- en duurzaamheidsbeleid aanpakken. Om dit te bereiken, is een modernisering van het huidige milieubeleid nodig.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief reactie op Dreigingsbeeld Milieucriminaliteit 2021

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV) en staatssecretaris Heijnen (IenW) reageren op het Dreigingsbeeld Milieucriminaliteit 2021 en beschrijven de voortgang die is geboekt sinds het verschijnen van het Dreigingsbeeld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over hulpstoffen die worden gebruikt bij mijnbouw door NAM

  Staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) beantwoordt vragen over mijnbouwhulpstoffen die worden gebruikt door de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bij de oliewinning in Schoonebeek en Twente. De vragen zijn gesteld door het Kamerlid Van der Plas (BBB). 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met geannoteerde agenda Milieuraad 20 december 2021

  Staatssecretaris Van Weyenberg (IenW) en staatssecretaris Yeşilgöz-Zegerius (EZK) sturen de Tweede Kamer de geannoteerde agenda van de Milieuraad van 20 december 2021. Zij doen dit mede namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), de minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Op de agenda staan Batterijenverordening, een beleidsdebat over voorstellen uit het ‘Fit-for-55’-pakket en een 1e gedachtewisseling over de EU-Bodemstrategie.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met verslag Milieuraad 20 december 2021 in Brussel

  Staatssecretaris Heijnen (IenW) en minister Jetten (Klimaat en Energie) infrmeren de Tweede Kamer over de Milieuraad van 20 december 2021. Zij doen dit mede namens de minister van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) en de minister voor Natuur en Stikstof. Daarbij geven zij toelichting op de aankoop van circulaire zonnepanelen. Ook sturen zij de Kamer de kwartaalrapportage met de stand van zaken van de lopende onderhandelingen in de Europese Unie (EU). Zij doen dit mede namens de Minister van IenW.

  Bekijk document gepubliceerd op