Zoekresultaten  1-10 van de 36 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Werkverwijder
Organisatie: Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sportverwijder
 • Kamerbrief over aanvullende maatregelen om acute en kritiek planbare zorg te waarborgen

  Minister Van Ark laat weten dat het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) extra maatregelen neemt om acute en kritiek planbare zorg te kunnen blijven leveren. Dit is nodig omdat het aantal besmettingen met het coronavirus blijft toenemen. En daardoor de druk op de zorg oploopt.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over Bachelor Medisch Hulpverlener

  Minister Kuipers (VWS) informeert de Tweede Kamer over de nieuwe hbo-opleiding Medische Hulpverlening die opleidt tot Bachelor Medisch Hulpverlener. De minister gaat onder meer in op de regulering van de beroepen die volgen op deze opleiding.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over ondersteuning (ziekenhuis)zorg tijdens coronacrisis, herstel van zorgverleners en inhalen reguliere (ziekenhuis)zorg

  Minister Van Ark stuurt een brief waarin zij het beleid uiteenzet voor verschillende onderdelen van de (ziekenhuis)zorg die te lijden hebben gehad onder de gevolgen van de coronapandemie.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over beleid maskergebruik ziekenhuiszorg

  Minister Van Ark beantwoordt vragen over het beleid rondom maskergebruik ter preventie van SARS-CoV-2-infecties in de ziekenhuiszorg.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over het nut van marktwerking in de ziekenhuiszorg

  Minister Bruins (Medische Zorg en Sport) beantwoordt de vragen van het Kamerlid Ploumen (PvdA) over het nut van marktwerking in de ziekenhuiszorg.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief zeggenschap in de gezondheidszorg en behoud en instroom zorgprofessionals

  Minister De Jonge (VWS) stuurt een brief over zeggenschap, het behoud en de instroom van zorgprofessionals in de gezondheidszorg naar de Tweede Kamer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over sluiten kinderhartcentra

  Minister Kuipers (VWS) geeft antwoord op vragen over het sluiten van kinderhartcentra. De Tweede Kamerleden Kuiken en Nijboer (PvdA) hebben de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Nota van wijziging inzake wijziging van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg

  Nota van wijziging inzake wijziging van de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg in verband met de verbeteringen die worden doorgevoerd in het tuchtrecht alsmede verbeteringen ten aanzien van het functioneren van de wet.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over evenement V-100 Arbeidsmarkt in de zorg

  Minister Helder (Langdurige Zorg en Sport) stuurt haar antwoorden op vragen rondom het thema Arbeidsmarkt in de zorg. De vragen zijn verzameld tijdens het evenement V(erantwoording)-100 op 23 mei 2022, waarbij de vaste Tweede Kamercommissie voor de Rijksuitgaven een burgerpanel van 100 leden uitnodigde. De V-100 heeft te maken met Verantwoordingsdag (in 2022 op 18 mei).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over winstuitkering door zorgaanbieders

  De ministers De Jonge (VWS) en Bruins (Medische Zorg en Sport) en staatssecretaris Blokhuis (VWS) informeren de Tweede Kamer over het standpunt met betrekking tot winstuitkering door zorgaanbieders. Eenzelfde brief is aan de Eerste Kamer gestuurd.

  Bekijk document gepubliceerd op