Zoekresultaten 1-10 van de 160 resultaten
-
Antwoorden op feitelijke vragen water en bodem sturend
Minister Harbers en staatssecretaris Heijnen (beiden IenW) geven antwoorden op vragen naar aanleiding van de Kamerbrief 'Water en Bodem sturend' van 25 november 2022. De vaste Tweede Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat (IenW) had de vragen gesteld.
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 21-03-2023 | PDF)
-
Review Onderzoek Granuliet over de Maas Bijlagenrapport Deel 4
De bijlage bevat de resultaten van grondwatermonsters en oppervlaktewatermonsters in de Westplas en Moleneindse Waard.
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 16-04-2021 | PDF)
-
Antwoorden Kamervragen over gaten in de weg door dreigende asfaltcrisis
Staatssecretaris Heijnen (IenW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Bouwend Nederland waarschuwt: Gaten in de weg door een dreigende asfaltcrisis'. De Tweede Kamerleden Koerhuis en Haverkort (beiden VVD) hadden de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 25-11-2022 | PDF)
-
Microplastics in soil systems, from source to path to protection goals
Rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM. Het rapport brengt de beschikbare kennisbasis over microplastic in de bodem samen. Het beschrijft wat de bronnen zijn van microplastic en via welke routes deze in de bodem terechtkomen. Het rapport wijst ook uit dat er meer kennisopbouw nodig is over veel aspecten rondom (micro)plastic in de bodem. Microplastics in soil systems, from source to path to protection goals (PDF | 114 pagina's | 1,4 MB)
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 19-01-2023 | PDF)
-
Onzichtbaar en onbekend
Een verkenning naar de beleving van het ondergrondse transport van waterstof door buisleidingen. Beschrijving van de geïnventariseerde veiligheidsgevoelens en informatiebehoeften in relatie tot het beoogde transport van waterstof door buisleidingen. Onzichtbaar en onbekend (PDF | 80 pagina's | 4,0 MB)
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 13-02-2023 | PDF)
-
Besluit op Woo-verzoek over thermisch gereinigde grond - Documenten
Besluit op een verzoek om informatie over de tussenwaarde dan wel emissietoetswaarde in grond (thermisch gereinigde grond). Het verzoek is gedaan op basis van de Wet open overheid (Woo).
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 02-02-2023 | PDF)
-
Overzicht (controle)verplichtingen van met AEC-bodemas aangelegde IBC-werken
Het rapport bevat een bureaustudie naar de verplichtingen bij IBC-werken van AEC-bodemas in verschillende tijdsperioden. AEC-bodemas is het restant dat ontstaat bij verbranding van huishoudelijke afvalstoffen, bedrijfsafval of grofafval in een AfvalVerbrandingsInstallatie (AVI) of AfvalEnergieCentrale (AEC). IBC staat voor isolatie, beheers en controle. Overzicht (controle)verplichtingen van met AEC-bodemas aangelegde IBC-werken (PDF | 43 pagina's | 2,7 MB)
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 19-01-2023 | PDF)
-
Beslisnota Verzamelbrief bodem en ondergrond
In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 19-01-2023 | PDF)
-
Bijlage 1 Bestuurlijke afspraken bodem en ondergrond 2023-2030
Bijlage bij de Kamerbrief over bestuurlijke afspraken Bodem en ondergrond en verdeling bodemsaneringsmiddelen. De bijlage bevat bestuurlijke afspraken van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW), Interprovinciaal overleg (IPO), de vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) en de Unie van Waterschappen (UvW). De afspraken gaan over bodemsanering en verbetering van de bodemkwaliteit.
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 21-12-2022 | PDF)
-
PFAS in Europees water
In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is in een literatuurstudie in beeld gebracht wat er bekend is over de aanwezigheid van PFAS in water in Europa. De kennisontwikkeling over PFAS, en de effecten van deze groep stoffen gaat snel. Ook worden veel soorten PFAS op veel plekken worden aangetroffen, en spannen diverse lidstaten zich in om de blootstelling te reduceren.
Bekijk document gepubliceerd op
- Open.overheid.nl (gepubliceerd op 20-01-2023 | PDF)