Zoekresultaten  1-10 van de 16 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Defensieverwijder
Thema: Internationale betrekkingenverwijder
Organisatie: Ministerie van Algemene Zakenverwijder
 • Gezamenlijke verklaring - Regeringsconsultaties Nederland - Frankrijk, 12 april 2023

  Lees deze verklaring in het Engels. Wij, vertegenwoordigers van de Regeringen van Nederland en de Franse Republiek, zijn op 12 april 2023 in Amsterdam bijeengekomen voor de tweede ronde van de Nederlands-Franse Regeringsconsultaties. Wij koesteren de historische vriendschapsbanden, gebaseerd op gemeenschappelijke waarden en de noodzaak van een sterk en verenigd Europa. Wij willen bijdragen aan een veerkrachtig Europa met geopolitieke invloed door het versterken, uitbreiden en verdiepen van onze bilaterale relatie. Alleen via een wederzijds voordelige en pragmatische samenwerking kunnen wij de belangen van onze burgers effectief bevorderen, opkomen voor onze kernwaarden en een antwoord bieden op mondiale uitdagingen waarmee onze landen en de Europese Unie als geheel worden geconfronteerd.

 • Kamerbrief over toekomstige Nederlandse inzet in missies en operaties

  De ministers Blok, Bijleveld, Kaag en Grapperhaus sturen een brief over de voorziene besluitvorming over toekomstige Nederlandse militaire bijdragen aan missies en operaties. En de tijdlijn die het kabinet daarbij voor ogen heeft. De brief is naar beide Kamers gestuurd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Gastlezing minister president Rutte over democratie

  Gastcollege van minister-president Mark Rutte bij het vak ‘Grondslagen van het recht’ van de afdeling Encyclopedie van de Rechtswetenschap van de Rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden. Deze lezing vond plaats op 21 februari 2023.

 • Geannoteerde agenda van de buitengewone Europese Raad van 9 en 10 februari 2023

  Minister Hoekstra (BZ) beschrijft de onderwerpen die op de agenda staan van de buitengewone Europese Raad van 9 en 10 februari 2023. Geannoteerde agenda van de buitengewone Europese Raad van 9 en 10 februari 2023 (PDF | 2 pagina's | 160 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Communiqué inzake de Nuclear Security Summit in Den Haag - The Hague Nuclear Security Summit Communiqué

  Tijdens de Nuclear Security Summit (NSS 2014) in Den Haag (Nederland) hebben 58 wereldleiders concrete afspraken gemaakt om te voorkomen dat terroristen nucleair materiaal in handen krijgen waarmee zij een kernwapen zouden kunnen maken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Nota naar aanleiding van het verslag wetsvoorstel Voortduringswet artikelen 2c en 4 Wvb

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV) reageert op het verslag van de vaste Tweede Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid (JenV) over het wetsvoorstel Voortduringswet artikelen 2c en 4 Wvb. Het wetsvoorstel legt de wettelijke taak om zorg te dragen voor de opvang en verzorging van ontheemden uit Oekraïne bij de burgemeesters. Nota naar aanleiding van het verslag wetsvoorstel Voortduringswet artikelen 2c en 4 Wvb (PDF | 15 pagina's | 239 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toespraak minister-president Rutte tijdens Algemene Vergadering Verenigde Naties in New York

  De toespraak is alleen beschikbaar in het Engels.

 • Gezamenlijke verklaring over de totstandkoming van een strategisch partnerschap tussen de regering van de Republiek Korea en de regering van Nederland

  Dit statement is alleen beschikbaar in het Engels. His Excellency Yoon Suk Yeol, President of the Republic of Korea (hereinafter referred to as “the ROK”) and His Excellency Mark Rutte, Prime Minister of the Kingdom of the Netherlands (hereinafter referred to as “the NL” ) held a summit meeting in Seoul on 17 November 2022 on the occasion of the official visit of Prime Minister Mark Rutte to the ROK. 

 • Geannoteerde agenda van de Europese Politieke Gemeenschap van 6 oktober 2022

  Minister Hoekstra (BZ) beschrijft de onderwerpen die op de agenda staan van de Europese Politieke Gemeenschap van 6 oktober 2022. Geannoteerde agenda van de Europese Politieke Gemeenschap van 6 oktober 2022 (PDF | 2 pagina's | 60 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toespraak minister-president Rutte bij lunch met Koning Abdullah and Koningin Rania van Jordanië

  Deze toespraak is in het Engels.