Zoekresultaten  1-10 van de 41 resultaten

Door u gekozen filters

Datum beschikbaar: afgelopen weekverwijder
Organisatie: Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschapverwijder
 • Antwoorden op Kamervragen over woede uitstel lezingenreeks Holocaust Hogeschool Utrecht

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht over de ophef rondom het besluit van de Hogeschool Utrecht om Holocaust-lezingen te schrappen. De Tweede Kamerleden Blaauw en Boon (beiden PVV) hadden de vragen gesteld.

 • Kamerbrief over voortgang Sterk Techniekonderwijs

  Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) informeert de Tweede Kamer over het voortzetten van het programma Sterk Techniekonderwijs (STO). Zij gaat daarbij in op de nieuwe subsidieregeling STO 2025-2029. Ook bespreekt zij het technologieonderwijs in het basisonderwijs, op de havo en op het vwo.

 • Uitstelbrief antwoorden Kamervragen over het bericht over gescheiden klassen, verbod op popmuziek en les in weerbaarheid tegen lhbtiq ideologie op islamitische scholen

  Minister Paul (Primair en Voortgezet Onderwijs) stelt de toezending uit van de antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Gescheiden klassen, verbod op popmuziek en les in weerbaarheid tegen LHBTIQ+ ideologie: hoe wenselijk zijn islamitische scholen?' De Tweede Kamerleden Becker(VVD) en De Kort (VVD) hadden de vragen gesteld.

 • Antwoorden op Kamervragen over het persbericht Oekraïense school in Breda moet sluiten onbegrip is groot

 • Antwoord op Kamervragen over uitstel lezingenreeks Holocaust Hogeschool Utrecht

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Woede over besluit Hogeschool Utrecht om Holocaust-lezingen te schrappen'. De Tweede Kamerleden Martens-America en Ellian (beiden VVD) hadden de vragen gesteld.

 • Bestuurskosten OCW januari 2024

  Dit document bevat de bestuurskosten die in januari 2024 zijn gemaakt voor, door of namens bewindspersonen en topambtenaren van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Nota naar aanleiding van het verslag bij wetsvoorstel afschaffen grondslag kwaliteitsbekostiging hoger onderwijs

  Minister Dijkgraaf (OCW) reageert op het verslag van de vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Het wetsvoorstel gaat over het schrappen van de grondslag voor kwaliteitsbekostiging in het hoger onderwijs.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief TK bij afschrift Adviesaanvraag RvC Vertel het hele Verhaal

  Staatssecretaris Gräper-van Koolwijk (OCW) stuurt de Eerste en Tweede Kamer een afschrift van de adviesaanvraag over het plan 'Vertel het hele Verhaal' van het Nationaal Slavernijmuseum. Zij heeft die op 20 februari 2024 verzonden aan de Raad voor Cultuur.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Afschrift antwoord aan Congregatie van de Heilige Geest

  Afschrift van de antwoordbrief van staatssecretaris Gräper-van Koolwijk (OCW) aan de Congregatie van de Heilige Geest van 25 januari 2024. De brief ging over mogelijkheden voor nieuwe financiering van het Afrikamuseum vanaf 2025.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden vragen agenda geannoteerde agenda OJCS Raad 29 februari en 1 maart 2024

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op vragen over de geannoteerde agenda van de informele Onderwijs-, Jeugd, Cultuur- en Sportraad (OJCS-Raad) (onderwijs) van 29 februari en 1 maart 2024. Daarnaast gingen de vragen over het fiche Aanbeveling leermobiliteitsmogelijkheden en de brief over de Voortgang onderhandelingen verordening mediavrijheid. De vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) had de vragen gesteld.