Zoekresultaten  1-7 van de 7 resultaten

Door u gekozen filters

Datum beschikbaar: afgelopen jaarverwijder
Documentsoort: Toespraakverwijder
Thema: Kenniseconomieverwijder
Organisatie: Ministerie van Infrastructuur en Waterstaatverwijder
 • Toespraak van minister Harbers bij European Navigation Conference 2023

  Toespraak va minister Harbers (IenW) op 31 mei 2023 bij een Europees congres over het gebruik van satellietdata. De toespraak is alleen in het Engels beschikbaar.

 • Openingsspeech staatssecretaris Heijnen bij Plastics Recycling Show Europe

  Plastics: a blessing or a curse? Met die vraag opende staatssecretaris Heijnen (IenW) op 10 mei 2023 de conferentie op de Plastics Recycling Show op de RAI in Amsterdam. De toespraak is alleen in het Engels beschikbaar.

 • Toespraak van staatssecretaris Heijnen bij World Circular Economy Forum session on the built environment

  Toespraak van staatssecretaris Heijnen (IenW) bij het World Circular Economy Forum session on the built environment. Dit vond plaats op 31 mei 2023, in Helsinki. De tekst is alleen in het Engels beschikbaar.

 • Toespraak staatssecretaris Heijnen, Minister for the Environment, at the World Circular Economic Forum session ‘Unlocking finance for the circular economy’,

  Toespraak van staatssecretaris Heijnen (IenW) bij het World Circular Economy Forum dat plaats vond op 30 en 31 mei 2023 in Helsinki. De toespraak is alleen in het Engels beschikbaar. Op het World Circular Economy Forum kwamen vertegenwoordigers van overheden, bedrijven, NGO’s en experts bijeen van over de hele wereld om te spreken over de transitie naar een circulaire economie. Hoe kunnen bedrijven nieuwe kansen grijpen door deze transitie en bijvoorbeeld concurrentievoordeel behalen? En hoe kan de circulaire economie bijdragen aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (VN)? Deze vragen en meer kwamen aan de orde tijdens het Forum .

 • Toespraak staatssecretaris Heijnen bij 10 jaar KIDV

  Toespraak van staatssecretaris Heijnen (IenW) bij het Nationaal Verpakkingsdebat 10 jaar Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Het debat vond plaats in Amare in Den Haag, op 25 januari 2023.

 • Spreektekst staatssecretaris Heijnen voor ontvangst 2e ICER

  Toespraak van staatssecretaris Heijnen (IenW) bij de presentatie van de 2e ICER (integrale rapportage circulaire economie). Met deze rapportage brengt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) 2-jaarlijks de voortgang van de circulaire economie in beeld. De presentatie vond plaats op 26 januari 2023.

 • Trendanalyse “Tijd voor een integrale visie”

  “Nederland staat voor enorme vraagstukken, van de klimaatcrisis, voedselproductie tot circulair produceren en de energietransitie. Biotechnologie kan een enorme bijdrage leveren in het vinden van antwoorden op deze vraagstukken. Daarom ben ik ook blij met deze nieuwe Trendanalyse: het benadrukt het belang van biotechnologie en geeft ons handvatten om de juiste koers te bepalen”, aldus staatssecretaris Heijnen bij het in ontvangst nemen van de Trendanalyse ‘Tijd voor een integrale visie’. De minister van IenW had in 2021 de Gezondheidsraad en de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) verzocht om een vijfde Trendanalyse Biotechnologie op te stellen met als doel inzicht te krijgen in kansen en risico’s van nieuwe biotechnologische ontwikkelingen. De staatssecretaris van IenW heeft het rapport in ontvangst genomen mede namens haar collega’s van EZK, LNV, VWS, en OCW.