Zoekresultaten  1-10 van de 59 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Toespraakverwijder
Thema: Scheepvaartverwijder
Thema: Stoffenverwijder
Thema: Kenniseconomieverwijder
 • Statement by Vivianne Heijnen, Minister for the Environment, at the World Circular Economic Forum session ‘Unlocking finance for the circular economy’,

  Op het World Circular Economy Forum komen vertegenwoordigers van overheden, bedrijven, NGO’s en experts bijeen van over de hele wereld om te spreken over de transitie naar een circulaire economie. Hoe kunnen bedrijven nieuwe kansen grijpen door deze transitie en bijvoorbeeld concurrentievoordeel behalen? En hoe kan de circulaire economie bijdragen aan het bereiken van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de VN? Deze vragen en meer komen aan de orde tijdens het Forum dat van 30-31 mei plaatsvindt in Helsinki.

 • Toespraak minister Harbers bij ondertekening intentieverklaring met Brancheorganisatie Zeehavens (BOZ) over aanleg walstroom

  ‘Meer walstroom aan de kade betekent namelijk minder emissies zoals stikstof. Minder emissies betekent meer ruimte voor klimaatprojecten in de haven. Met dit in gedachten spreken we vandaag af verder samen te werken aan walstroomprojecten, kennis op te bouwen en mogelijke barrières weg te nemen. En creëren we stikstofruimte waarmee we klimaatprojecten gaan realiseren in de haven’, aldus minister Harbers bij de ondertekening van de intentieverklaring over walstroom. De minister ondertekende deze verklaring op 22 mei tezamen met vertegenwoordigers van de Brancheorganisatie Zeehavens (BOZ) en vijf Nederlandse zeehavens met als doel de aanleg van walstroominstallaties verder te stimuleren.

 • Openingsspeech ‘Plastics Recycling Show Europe’, Amsterdam RAI, 10 mei 2023

  Plastics: a blessing or a curse? Met die vraag opende staatssecretaris Vivianne Heijnen woensdag 10 mei de conferentie op de Plastics Recycling Show op de RAI in Amsterdam.

 • Toespraak minister Van Veldhoven bij het Deltalinqsdiner

  Toespraak van minister Van Veldhoven, tijdens het Deltalinqsdiner, maandag 20 januari 2020 in Rotterdam.

 • Toespraak van staatssecretaris Van Veldhoven bij de Safe Chemicals Innovation Agenda

  Toespraak van staatssecretaris Van Veldhoven (IenW)  op 28 maart 2018 bij een Europese workshop van de chemische sector over safe by design in het NH Hotel in de Haarlemmermeer. De tekst is alleen in het Engels beschikbaar.

 • Trendanalyse “Tijd voor een integrale visie”

  “Nederland staat voor enorme vraagstukken, van de klimaatcrisis, voedselproductie tot circulair produceren en de energietransitie. Biotechnologie kan een enorme bijdrage leveren in het vinden van antwoorden op deze vraagstukken. Daarom ben ik ook blij met deze nieuwe Trendanalyse: het benadrukt het belang van biotechnologie en geeft ons handvatten om de juiste koers te bepalen”, aldus staatssecretaris Heijnen bij het in ontvangst nemen van de Trendanalyse ‘Tijd voor een integrale visie’. De minister van IenW had in 2021 de Gezondheidsraad en de Commissie Genetische Modificatie (COGEM) verzocht om een vijfde Trendanalyse Biotechnologie op te stellen met als doel inzicht te krijgen in kansen en risico’s van nieuwe biotechnologische ontwikkelingen. De staatssecretaris van IenW heeft het rapport in ontvangst genomen mede namens haar collega’s van EZK, LNV, VWS, en OCW. 

 • Toespraak minister Harbers bij startschot 1e binnenvaartschip op groene waterstof

  Toespraak van minister Harbers (IenW) op de bijeenkomst in de Rotterdamse haven bij het startschot  voor het 1e nieuwbouw binnenvaartschip (Antonie) dat gaat varen op groene waterstof. De bijeenkomst vond plaats op 30 maart 2022. De toespraak is alleen in het Engels beschikbaar.

 • Toespraak minister Harbers bij uitreiken 1000ste Green Award voor de binnenvaart

  Toespraak van minister Harbers (IenW) bij het uitreiken van het 1000e Green Award certificaat aan een binnenvaartschip op 31 maart 2022. De uitreiking vond plaats op het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in Den Haag.

 • Toespraak staatssecretaris Heijnen bij 10 jaar KIDV

  Toespraak van staatssecretaris Heijnen (IenW) bij het Nationaal Verpakkingsdebat 10 jaar Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). Het debat vond plaats in Amare in Den Haag, op 25 januari 2023.

 • Spreektekst staatssecretaris Heijnen voor ontvangst 2e ICER

  Toespraak van staatssecretaris Heijnen (IenW) bij de presentatie van de 2e ICER (integrale rapportage circulaire economie). Met deze rapportage brengt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) 2-jaarlijks de voortgang van de circulaire economie in beeld. De presentatie vond plaats op 26 januari 2023.