Zoekresultaten  1-10 van de 3.168 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Organisatie: Ministerie van Defensieverwijder
 • Kamerbrief stand van zaken project Defensie Operationeel Kleding Systeem

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de nieuwe vertraging van het project Defensie Operationeel Kleding Systeem (DOKS). Met het project DOKS wordt nieuwe gevechtskleding voor de krijgsmacht ingevoerd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met 1e reactie op Kamervragen over het artikel 'Chinees staatsbedrijf bouwt onze pantservoertuigen'

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) stuurt de Tweede Kamer een 1e reactie op de vragen over het artikel 'Chinees staatsbedrijf bouwt onze pantservoertuigen' voor het debat over de Defensie Industrie Strategie op 1 februari 2023. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over het Zwitserse exportcontrole-regime

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) geeft antwoord op vragen over het Zwitserse exportcontrole-regime en het artikel 'German ammunition plant to sidestep Swiss re-export ban'. Het Tweede Kamerlid Valstar (VVD) heeft deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over uitvoeringsagenda Duurzaamheid

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de wijze waarop Defensie met concrete acties haar bijdrage levert aan de opgaven die voor ons liggen op het gebied van klimaat, energie en circulariteit.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met Jaarplan 2023 Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied

  Minister Ollongren (Defensie) stuurt de Tweede Kamer het Jaarplan 2023 van de Kustwacht voor het Koninkrijk der Nederlanden in het Caribisch gebied.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over komst nieuwe kazerne Zeewolde

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) geeft antwoord op vragen over de komst van een nieuwe kazerne in Zeewolde. Het Tweede Kamerlid Eppink (JA21) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over B-fase project Vervanging initiële vliegeropleidingscapaciteit

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer over de resultaten van de onderzoeksfase (B-fase) van het project ‘Vervanging initiële vliegeropleidingscapaciteit’.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over samenwerkingsovereenkomst vervanging onderzeebootcapaciteit

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) en minister Adriaansens (EZK) informeren de Tweede Kamer over de uitgangspunten voor de totstandkoming van een industriële samenwerkingsovereenkomst in het programma vervanging onderzeebootcapaciteit. Het Tweede Kamerlid Stoffer (SGP) heeft de motie ingediend.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief A/D-brief project ‘MQ-9 SIGINT/ESM capaciteit’

  Staatssecretaris Van der Maat (Defensie) informeert de Tweede Kamer met deze gecombineerde A(B)D-brief over de verwerving van de SIGINT/ESM-pod. SIGINT zijn inlichtingen die worden verkregen uit informatie vanuit het elektromagnetische spectrum. Het betreft het verzamelen van informatie en het produceren van inlichtingen op basis van communicatiesignalen en andere electronische emissies, zoals van vijandige radarsystemen. ESM is een directe toepassing van de verzamelde informatie over vijandige middelen door deze vrijwel zonder vertraging ter beschikking te stellen van de eigen eenheden.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over de Kamerbrief Rapporteren voortgang bouwen aan een toekomstbestendige krijgsmacht

  Minister Ollongren en staatssecretaris Van der Maat (beiden Defensie) geven antwoord op de Kamervragen over de Kamerbrief ‘Rapporteren voortgang bouwen aan een toekomstbestendige krijgsmacht’. Deze vragen waren ingediend door de leden van de vaste commissie voor Defensie.

  Bekijk document gepubliceerd op