Zoekresultaten  1-8 van de 8 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Cultureel erfgoedverwijder
Organisatie: Ministerie van Defensieverwijder
 • Besluit op Wob-verzoek over contacten Waalsdorpervlakte

  Besluit op een verzoek om informatie over contacten van Defensie met drinkwaterbedrijf Dunea en de gemeente Den Haag, waaruit blijkt dat volgens Defensie geen verzetsstrijders (uit de Tweede Wereldoorlog) zijn achtergebleven in het duingebied de Waalsdorpervlakte. Het verzoek is gedaan op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Besluit op Wob-verzoek over vliegtuigwrakken in zee

  Besluit op een verzoek om informatie over over documenten die gaan over de zoektocht naar de Amerikaanse B-17 bommenwerper genaamd 'Miss Deal' en overige vermiste vliegtuigwrakken uit de Tweede Wereldoorlog in de Wadden- en Noordzee. Het verzoek is gedaan op basis van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toespraak minister van Defensie Bijleveld-Schouten Nederlandse Veteranendag 2020

  Toespraak minister van Defensie Ank Bijleveld-Schouten ter gelegenheid van de Nederlandse Veteranendag op 28 juni 2020.

 • Kamerbrief over 3 (gedeeltelijk) verdwenen scheepswrakken in de Javazee

  Minister Bijleveld en minister Van Engelshoven informeren de Tweede Kamer over ontwikkelingen ten aanzien van de samenwerking tussen Nederland en Indonesië rondom de 3 (gedeeltelijk) verdwenen scheepswrakken in de Javazee, de Hr.Ms. De Ruyter, Hr.Ms. Java en de Hr.Ms. Kortenaer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toespraak minister van Defensie bij openingsceremonie 'D-Day vlag 75 jaar. Symbool van vrijheid'

  Toespraak van minister Ank Bijleveld-Schouten (Defensie) bij de openingsceremonie van 'D-Day vlag 75 jaar. Symbool van vrijheid' bij de Kunsthal in Rotterdam op maandag 4 februari 2019. Deze toespraak is alleen in het Engels beschikbaar.

 • Kaart explosieven Haarlemmermeer

  Kaart van de Dienst der Publieke Werken van de gemeente Amsterdam uit 1948 met daarop de verdedigingswerken van de Duitse bezetter in de Haarlemmermeerpolder.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief koninklijke erkenning Oorlogsvrijwilligersstandaard

  De minister van Defensie reageert op het verzoek om koninklijke erkenning van de Oorlogsvrijwilligersstandaard voor vrijwilligers die aan het einde van de Tweede Wereldoorlog deel hebben genomen aan de bevrijding van het toenmalige Nederlands-Indië.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen explosieven Haarlemmermeer

  Antwoorden van de minister van Defensie op de vragen van de leden De Mos, Hernandez en Graus (allen PVV) over de mogelijke aanwezigheid van op scherp staande explosieven rondom de Haarlemmerdijken, waardoor de Haarlemmermeerpolder en Schiphol gevaar lopen.

  Bekijk document gepubliceerd op