Zoekresultaten  1-10 van de 15 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Handelverwijder
Organisatie: Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteitverwijder
 • Antwoorden op Kamervragen over plan gelijke productiestandaarden niet-EU-landen

  Minister Staghouwer (LNV) geeft antwoord op vragen over het plan van de Europese Commissie om gelijke productiestandaarden te eisen van niet-EU-landen en de onmogelijkheid om dat in bestaande handelsverdragen te regelen. Het Tweede Kamerlid Ouwehand (PvdD) heeft deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over gevolgen Brexit voor aardappelpootgoed uit EU

  Minister Staghouwer (LNV) geeft antwoord op vragen over de nadelige gevolgen van het sluiten van de grenzen van Groot-Brittannië voor de invoer van aardappelpootgoed uit de Europese Unie (EU). De Tweede Kamerleden Klink, Kamminga en Van Campen (allen VVD) hebben deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over sluiting grenzen Verenigd Koninkrijk voor invoer van pootgoed uit EU

  Antwoorden van minister Schouten (LNV) op vragen over de sluiting van de grenzen door het Verenigd Koninkrijk voor pootgoed afkomstig uit de Europese Unie (EU). Het Tweede Kamerlid Klink (VVD) heeft de vragen gesteld. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over toegang Britse schepen tot scheepswerven Stellendam

  Minister Schouten (LNV) geeft antwoord op vragen over de beperkingen voor Britse vissersschepen om naar de scheepswerven in Stellendam te varen. Het Tweede Kamerlid Boswijk (CDA) heeft deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over de actualisatie Kottervisie en benutting middelen Brexit Adjustment Reserve

  Minister Schouten informeert de Eerste en Tweede Kamer over de stand van zaken rond de uitvoering van de Kottervisie en de voorgenomen benutting van de Brexit Adjustment Reserve (BAR) voor de visserijsector. Daarnaast informeert zij over een brede innovatieregeling voor een duurzame visserij en aquacultuur die op 8 juli 2021 opengesteld wordt en hoe zij invulling zal geven aan een aantal met deze onderwerpen samenhangende moties.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • LNV-webinar over de Brexit

  Donderdag 7 januari, 13.00 - 14.00 uur Na een lang onderhandelingsproces is er nu een Brexit-deal. Wat betekent deze deal nu precies voor de agrofoodsector en visserij in Nederland? Wat verandert er bij de export van Nederlandse bloemen naar het VK? Welke certificaten zijn er nodig om de groenten van de Nederlandse glastuinbouw straks het VK in te krijgen? Wat moeten importeurs van Britse producten doen om hun goederen nog wel te ontvangen? Wat zijn de gevolgen voor de Nederlandse vissers en wat wordt er gedaan voor de getroffen bedrijven? Wil je hier meer over weten? Meld je dan aan voor het LNV-webinar op 7 januari 13.00 - 14.00 uur. Tijdens het LNV-webinar over Brexit vertellen Hillefien Strijland (Brexit-coördinator LNV), Peter Verbaas (Brexit-coördinator NVWA), en Roel van ’t Veld (Brexit-adviseur douane) in gesprek met moderator Jessica van Spengen over de invloed van Brexit op de agrofood sector en visserij.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over aanwijzen havens als aanlandingsplek derde landen

  Minister Schouten beantwoordt vragen over het verzoek van de visserijsector om een aantal havens aanvullend aan te wijzen als 'dedicated landing port third countries'.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over nieuwe commissievoorstellen voor noodmaatregelen visserijsector bij no-deal Brexit

  Minister Schouten (LNV) stuurt de Tweede Kamer een brief over nieuwe commissievoorstellen voor noodmaatregelen visserijsector bij no-deal Brexit.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over de voorbereidingen van de NVWA op de Brexit

  Minister Schouten (LNV) beantwoordt mede namens minister (BuZa) in een brief aan de Tweede Kamer vragen over de voorbereidingen van de NVWA op de Brexit.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over EU-verdragen op het terrein van LNV die geraakt worden door de Brexit

  De ministers Schouten (LNV) en Blok (BZ) sturen de Tweede Kamer een brief met een lijst van alle EU-verdragen op het terrein van LNV die geraakt worden door de Brexit.

  Bekijk document gepubliceerd op