Zoekresultaten  1-10 van de 112 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Dienstensectorverwijder
Organisatie: Ministerie van Justitie en Veiligheidverwijder
 • Antwoorden Kamervragen over het vervolgen van verslagleggingsfraude

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het opinieartikel over vervolging van verslagleggingsfraude bij jaarrekeningen. Het Tweede Kamerlid Van Nispen (SP) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief voortgang audit Verwijzingsportaal Bankgegevens

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV) informeert de Tweede Kamer over de voortgang van het uitvoeren van een audit naar het Verwijzingsportaal Bankgegevens. Het Verwijzingsportaal Bankgegevens is ingericht om het geautomatiseerd ontsluiten van identificerende gegevens door banken en andere betaaldienstverleners aan overheidsdiensten met een wettelijke bevoegdheid, mogelijk te maken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over het tegengaan criminele activiteiten via de verzending van postpakketten

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV) geeft antwoorden op Kamervragen over het tegengaan criminele activiteiten via de verzending van postpakketten. Zij doet dit mede namens de Staatssecretaris van Financiën – Toeslagen en Douane. Het Tweede Kamerlid Kathmann (PvdA) had hierover vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Bankgegevens gebruiken voor het voorkomen en opsporen van strafbare feiten

  Opsporingsdiensten hebben gegevens over geldstromen nodig, bijvoorbeeld om crimineel vermogen, fraude of ondermijnende criminaliteit, zoals witwassen, op te sporen. Het opsporen van criminaliteit via geldstromen wordt ook wel financieel rechercheren genoemd. De FIU heeft deze gegevens nodig voor het analyseren van meldingen van ongebruikelijke transacties. Banken zijn hiervoor een onmisbare schakel. Ook de Belastingdienst heeft gegevens van banken nodig, bijvoorbeeld voor het voorkomen van fraude.

 • Kamerbrief over Wob besluit fraudezaak Pels Rijcken

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV) informeert de Tweede Kamer over haar besluit op een Wob-verzoek (Wet openbaarheid van bestuur) over de fraudezaak bij Pels Rijcken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over Wob-besluiten fraudezaak Pels Rijcken

  Minister Grapperhaus (JenV) informeert de Tweede Kamer over zijn besluit op 2 verzoeken op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) over de fraudezaak bij Pels Rijcken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over stand van zaken aanpak plofkraken

  Minister Grapperhaus (JenV) en minister Hoekstra (Financiën) informeren de Tweede Kamer over de uitvoering van verschillende maatregelen om plofkraken tegen te gaan.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Feitelijke bevindingen Gebruikers CIOT 2019 FIOD, ISZW en KMar

  Rapport van de Auditdienst Rijk (ADR) over onderzoek om inzicht te geven in de rechtmatigheid van de bevragingen in CIOT-informatiesysteem (CIS) door de bijzonder opsporingsdiensten (hierna: gebruikers) conform de vastgestelde procedures en afspraken. De bijzonder opsporingsdiensten (BOD’en) in het onderzoek 2019 zijn Fiscale Inlichtingen en Opsporingsdienst (FIOD), Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), Koninklijke Marechaussee (KMar). Jaarlijks wordt een verslag opgesteld van een audit naar de goede uitvoering van het besluit door aanbieders van openbare telecommunicatiediensten of van openbare telecommunicatienetwerken, het informatiepunt, de arrondissementsparketten en de politiekorpsen, of andere opsporingsdiensten.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief naar aanleiding van berichtgeving over onderzoek naar kantoor Pels Rijcken

  Minister Grapperhaus informeert de Tweede Kamer naar aanleiding van berichtgeving over een lopend strafrechtelijk onderzoek naar fraude door een voormalig notaris van het kantoor Pels Rijcken.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen inzake het bericht ‘Overheid is te slap tegen witwassen’

  Minister Grapperhaus beantwoordt vragen over het bericht ‘Overheid is te slap tegen witwassen’.

  Bekijk document gepubliceerd op