Zoekresultaten  1-10 van de 3.360 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Hoger onderwijsverwijder
 • Studenten met Long COVID

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over voorgenomen standpunt instellingsplan NWO 2023-2026

  Minister Dijkgraaf (OCW) informeert de Tweede Kamer over het kabinetsstandpunt over de NWO-Strategie 2023-2026: 'Wetenschap werkt!' NWO staat voor Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek. Het rapport heeft hij op 6 juli 2022 naar de Kamer gestuurd. Hij gaat in op de ambities van NWO op het gebied van onderzoek en wetenschap. Daarnaast bespreekt hij de ambities van NWO over de ontwikkeling van de organisatie. Bij de Kamerbrief zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op schriftelijke vragen over studentgegevens in de cloud

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht dat studentgegevens ondanks kritiek massaal in de cloud zijn gezet. Het Tweede Kamerlid Kwint (SP) had de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over de inbreuk op de privacy van Nederlandse studenten door Amerikaanse techbedrijven

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het nieuwsbericht 'Driekwart Nederlandse studentendata opgeslagen bij Amerikaanse techbedrijven'. Het Tweede Kamerlid Ephraim (Van Haga) had de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op schriftelijke vragen over studentgegevens in de Amerikaanse cloud

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van  het artikel 'Studentgegevens ondanks kritiek massaal in de Amerikaanse cloud gezet'. Het Tweede Kamerlid Van der Woude (VVD) had de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beslisnota bij Voorgenomen standpunt NWO-strategie 2023-2026

  In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief antwoorden vragen ondersteuning voor de Nederlandse deelnemers aan het Europese Universiteiten Initiatief

  Minister Dijkgraaf (OCW) stuurt de Tweede Kamer de antwoorden op vragen over de ondersteuning voor de Nederlandse deelnemers aan het Europese Universiteiten Initiatief. De vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) had de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden vragen over ondersteuning voor de Nederlandse deelnemers aan het Europese Universiteiten Initiatief

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op vragen over de ondersteuning voor de Nederlandse deelnemers aan het Europese Universiteiten Initiatief. De vaste Tweede Kamercommissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) had de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief bij afschrift van brief aan Universiteiten van Nederland over hoogleraren

  Minister Dijkgraaf (OCW) stuurt de Tweede Kamer een afschrift van de brief aan vereniging Universiteiten van Nederland (UNL). De brief gaat over een landelijk, uniform en openbaar register voor nevenwerkzaamheden van hoogleraren. Hij geeft een toelichting bij de brief. Bij de Kamerbrief zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoord op schriftelijke vragen over studeren op kosten van een brievenbusfirma

  Minister Dijkgraaf (OCW) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van berichtgeving dat Nederlandse universiteiten niet controleren op verdachte geldstromen van buitenlandse studenten. De Tweede Kamerleden Van der Molen, Knops en Inge van Dijk (allen CDA) hadden de vragen gesteld. Bij de antwoorden zit een beslisnota.

  Bekijk document gepubliceerd op