Zoekresultaten  1-8 van de 8 resultaten

Door u gekozen filters

Datum beschikbaar: afgelopen weekverwijder
Thema: Internationale betrekkingenverwijder
Organisatie: Ministerie van Justitie en Veiligheidverwijder
 • Brondocument financiële Q&A’s Veiligheidsregio’s

  Informatieblad met Q&A’s over de bijdrage die veiligheidsregio’s kunnen aanvragen voor meerkosten voor de coördinatie en eerste opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Die bijdrage is geregeld in Bekostigingsbesluit eerste opvang ontheemden Oekraïne door veiligheidsregio’s.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Brondocument financiële Q&A’s Gemeenten

  Informatieblad met Q&A’s over de bijdrage die gemeenten kunnen aanvragen voor kosten om de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne op te zetten en te gebruiken. Die bijdrage is geregeld in Bekostigingsregeling opvang ontheemden Oekraïne.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Comment on what will happen when the temporary protection scheme for refugees from the war in Ukraine ends

  Rapport van de Commissie Meijers. De Commissie Meijers adviseert de Europese Commissie (EC) over maatregelen voordat de tijdelijke bescherming op grond van de Richtlijn Tijdelijke Bescherming (RTB) voor ontheemden uit Oekraïne afloopt.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Verzamelbrief opvang Oekraine

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) informeert de Tweede Kamer over enkele onderwerpen op het gebied van de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Daarnaast gaat hij in op het rapport 'Comment on what will happen when the temporary protection scheme for refugees from the war in Ukraine ends' van de Commissie Meijers. Hij stuurt het rapport mee met de Kamerbrief.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beslisnota bij Verzamelbrief Opvang Oekraine 29 september 2023

  In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Besluit van 26 september 2023 tot vaststelling van het tijdstip van inwerkingtreding van enkele artikelen van de Goedkeurings- en uitvoeringswet Benelux-politieverdrag in verband met de inwerkingtreding van dat verdrag

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over het artikel over beëindiging opvang derdelander uit Oekraine

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het artikel 'Beëindiging opvang derdelander uit Oekraïne mag van de rechtbank' later komen dan gebruikelijk. Het Tweede Kamerlid Podt (D66) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief bij antwoorden vragen so over de JBZ Raad van 28 september 2023

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV), minister Weerwind (Rechtsbescherming) en staatssecretaris Van der Burg (JenV) sturen de Tweede Kamer de antwoorden op vragen uit het schriftelijk overleg (so) over de JBZ-Raad (Raad Justitie en Binnenlandse Zaken) van 28 september 2023. De vaste Tweede Kamercommissie voor Justitie en Veiligheid (JenV) had de vragen gesteld. Daarbij geven zij hun reaCtie (appreciatie) op het  voorstel voor de verlenging van de activering van de Richtlijn Tijdelijke Bescherming voor ontheemden uit Oekraïne.

  Bekijk document gepubliceerd op