Zoekresultaten  1-10 van de 2.894 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Basisonderwijsverwijder
Thema: Migratieverwijder
Organisatie: Ministerie van Justitie en Veiligheidverwijder
 • Kamerbrief bij geannoteerde agenda JBZ Raad 8 en 9 juni 2023

  Minister Yeşilgöz-Zegerius (JenV), minister Weerwind (Rechtsbescherming) en staatssecretaris Van der Burg (JenV) sturen de Tweede Kamer de geannoteerde agenda van de Raad Justitie en Binnenlandse Zaken (JBZ) op 8 en 9 juni 2023 in Luxemburg. Daarbij informeren zij de Kamer over de Vendôme Groep en de Coalitie Europese landen tegen ondermijning. OOk reageren zij op de mededeling van de Europese Commissie (EC) over het Terugkeerbeleid.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over stand van zaken inschrijving asielzoekers en vergunninghouders in de BRP

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) en staatssecretaris Van Huffelen (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Digitalisering en Koninkrijksrelaties) informeren de Tweede Kamer over de stand van zaken bij de inschrijving van asielzoekers in de Basisregistratie Personen (BRP).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over toestemming voor deelname aan technische briefing over Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) geeft toestemming aan enkele ambtenaren van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) voor het verzorgen van een technische briefing over de Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen. Deze vindt plaats op 1 juni 2023. De Tweede Kamer had hierom verzocht.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) stuurt de Tweede Kamer documenten met regelgeving over het wetsvoorstel Wet gemeentelijke taak mogelijk maken asielopvangvoorzieningen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over doorvertaling Europese asielregelgeving in Nederlandse asielwetgeving

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) informeert de Tweede Kamer over de wijze waarop Europese asielregelgeving is doorvertaald in Nederlandse asielwetgeving.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over de gebrekkige zorg op crisisnoodopvanglocaties

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van de reportage 'Het verdienmodel van detacheerder Arts & Specialist: minimale zorg voor asielzoekers tegen maximale winst'. Het Tweede Kamerlid Sylvana Simons (BIJ1) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met reactie op verzoek delen van onderliggende lagere regelgeving spreidingswet

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) reageert op he verzoek van de Tweede Kamer om de onderliggende wetgeving bij de Spreidingswet voor 25 mei 2023 naar de Kamer te sturen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over aanpak actuele situatie asiel op korte termijn

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) informeert de Tweede Kamer over aanvullende kortetermijnmaatregelen voor de aanpak van de opvangopgave voor asielzoekers.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over overlast en criminaliteit op het AZC in Gilze

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht 'Criminelen in apart azc-gebouw, met drugs, knuppel en messen'. Het Tweede Kamerlid Brekelmans (VVD) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden Kamervragen over het nieuwe Zweedse asiel en terugkeerbeleid

  Staatssecretaris Van der Burg (JenV) geeft antwoorden op Kamervragen naar aanleiding van het bericht dat de nieuwe rechtse regering in Zweden van plan is om het uitzetbeleid voor uitgeprocedeerde asielzoekers fors aan te scherpen. Het Tweede Kamerlid Eerdmans (JA21) had de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op