Zoekresultaten  1-10 van de 18 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Publicatieverwijder
Thema: Privaatrechtverwijder
 • Scheiden zonder Schade - Kennis en inzichten vanuit regiolab Den Haag

  In deze publicatie staan kennis en inzichten vanuit regiolab Den Haag. Beroepskrachten en beleidsmakers werkten 2 jaar in regiolab Den Haag aan een nieuwe scheidingsaanpak. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Scheiden zonder Schade - Kansrijke elementen pilot Gezinsvertegenwoordiger

  Van september 2020 tot en met december 2021 heeft in de Regiolabs Den Haag en Oost Brabant de pilot Gezinsvertegenwoordiger plaatsgevonden binnen het programma Scheiden zonder Schade. In dit document worden de kansrijke elementen uit dit rapport samengevat.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Overzicht scheiden: belangrijkste zaken die ik moet regelen

 • Vragen en antwoorden Webinar Als gezin door het scheidingsproces

  Lees de meestgestelde vragen en antwoorden van het webinar Als gezin door het scheidingsproces. Op 14 september 2021 vond het webinar Als gezin door het scheidingsproces van het programma Scheiden zonder Schade plaats. Tijdens dit webinar was er gelegenheid om via de chat vragen te stellen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Handreiking Steunfiguur Kind bij scheiding

  In de handreiking Steunfiguur Kind staat advies over wat gemeenten en andere professionals kunnen doen aan steun voor kinderen bij een scheiding.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Vragen en antwoorden Webinar (Digi)taal en scheiden

  Lees de meestgestelde vragen en antwoorden van het webinar (Digi)taal en scheiden.Op woensdag 30 juni vond het webinar (Digi)taal en scheiden van het programma Scheiden zonder Schade plaats. Tijdens dit webinar werd de Mentimeter gebruikt om inzichten van deelnemers op te halen. Ook konden deelnemers via de chat vragen stellen. De meestgestelde vragen uit de chat zijn beantwoord en antwoorden uit de Mentimeter zijn gebundeld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Handreiking Stress-sensitief schrijven

  Deze handreiking is voor medewerkers van organisaties en overheidsinstanties die direct communiceren met een burger in een stressvolle situatie. Het programma Scheiden zonder Schade wil schade bij kinderen door de scheiding van hun ouders zoveel mogelijk voorkomen. Dat betekent dat professionals goed na moeten denken hoe zij woorden kiezen en boodschappen formuleren. Daarom is de handreiking stress-sensitief schrijven geschreven. De handreiking geeft handvatten om zelf teksten te schrijven die makkelijk te lezen zijn en rekening houden met de spanning en emoties die veel mensen ervaren als ze zelf met een scheiding te maken krijgen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Vragen en antwoorden Webinar Relatievaardigheden

  Lees de meestgestelde vragen en antwoorden van het webinar Relatievaardigheden. Op woensdag 21 april vond het webinar Relatievaardigheden van het programma Scheiden zonder Schade plaats. Tijdens dit webinar was er gelegenheid om via de chat vragen te stellen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Vragen en antwoorden Webinar Ouderverstoting

  Op 4 februari 2021 vond het webinar Ouderverstoting van het programma Scheiden zonder Schade plaats. Tijdens dit webinar was er gelegenheid om via de chat vragen te stellen. De meestgestelde vragen zijn gebundeld en beantwoord.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Programma Scheiden zonder Schade - Leerlijn Relatievaardigheden

  Onderzoek wijst uit dat het aanleren van sociale en emotionele vaardigheden in het onderwijs zorgt voor vermindering van probleemgedrag en bevordering van sociaal gedrag. Daarom is de leerlijn Relatievaardigheden ontwikkeld. Deze is bedoeld voor het primair, voortgezet en hoger onderwijs en geeft adviezen, lesideeën en achterliggende theorieën mee om kinderen relatievaardigheden aan te leren.

  Bekijk document gepubliceerd op