Zoekresultaten  1-10 van de 37 resultaten

Door u gekozen filters

Datum beschikbaar: afgelopen maandverwijder
Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Ontwikkelingssamenwerkingverwijder
Thema: Ondernemenverwijder
 • Kamerbrief reactie op onderzoek Nederlandse belangen bij faciliteren handel in milieugoederen en milieudiensten

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) stuurt de Tweede Kamer het onderzoeksrapport over de Nederlandse belangen bij het faciliteren van handel in milieugoederen en milieudiensten in het kader van de Wereldhandelsorganisatie. Ook reageert de minister op het rapport.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over uitkomst onderhandelingen EU-VS IRA Task Force

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) informeert de Tweede Kamer over de uitkomsten van de onderhandelingen van de Inflation Reduction Act Task Force van de Europese Unie en de Verenigde Staten (EU-VS IRA TF). De vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) heeft om de informatie gevraagd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief met verslag werkbezoek minister-president aan Brazilië

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) stuurt de Tweede Kamer een verslag van het werkbezoek van minister-president Rutte aan Brazilië van 8 tot en met 10 mei 2023.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over lonen en winsten

  Minister Van Gennip (SZW) geeft antwoord op vragen over lonen en winsten. Het Tweede Kamerlid Van der Lee (GroenLinks) heeft de vragen gesteld. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij antwoorden op Kamervragen over lonen en winsten

  Minister Van Gennip (SZW) biedt de Tweede Kamer haar antwoorden op vragen over lonen en winsten aan. Het Tweede Kamerlid Van der Lee (GroenLinks) heeft de vragen gesteld. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • [Ingetrokken] Memorie van toelichting wetsvoorstel wijziging Wet op de omzetbelasting (antiek en virtuele diensten)

  [INGETROKKEN]

 • Kamerbrief reactie op motie over kennishubs

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) reageert op de motie-Klink. Deze motie verzoekt om in de vormgeving van het nieuwe Beroeps- en Hoger Onderwijsprogramma mogelijkheden te onderzoeken voor structurele kennishubs in combinatielanden.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over jaarverslag 2022 Homogene Groep Internationale Samenwerking

  Minister Hoektra (BZ) biedt de Tweede Kamer het jaarverslag 2022 van de Homogene Groep Internationale Samenwerking (HGIS) aan.  Het HGIS-jaarverslag geeft inzicht in de besteding van de Nederlandse middelen aan internationale samenwerking in 2022. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief jaarrapportage Actieplan beleidscoherentie voor ontwikkeling

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) deelt de resultaten van het Actieplan beleidscoherentie voor ontwikkeling in de periode april 2022 - maart 2023 met de Tweede Kamer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief uitzonderingsgrond ontwikkelingslanden COP26-beleid ekv

  Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) informeert de Tweede Kamer over de uitzonderingsgrond voor ontwikkelingslanden in het COP26-beleid van de exportkredietverzekering (ekv). COP26 was de internationale klimaatconferentie in 2021 in Glasgow (Schotland).

  Bekijk document gepubliceerd op