Zoekresultaten  1-10 van de 1.229 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Ontwikkelingssamenwerkingverwijder
 • Antwoorden op Kamervragen over bericht dat VN miljoenen te kort komt voor berging FSO Safer

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over het bericht dat de VN nog 38 miljoen dollar tekort komt voor de berging van FSO Safer. Het Tweede Kamerlid Klink (VVD) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief stappenplan mondiale voedselzekerheid

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister Adema (LNV) presenteren de Tweede Kamer een stappenplan om bij te dragen aan de verbetering van de wereldwijde voedselzekerheid. Ook reageren de ministers op verschillende moties en toezeggingen over voedselzekerheid.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over bericht dat Nederlands plan om Jakarta te redden van zee hapert

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over het bericht dat een Nederlands plan om Jakarta te redden van de zee hapert door stroperig Indonesisch bestuur. Het Tweede Kamerlid Klink (VVD) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over publicatie geo-economische monitor

  De ministers Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Adriaansens (EZK) informeren de Tweede Kamer over de publicatie van de geo-economische monitor.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over Nederlands belastinggeld in Afrikaanse ontwikkelingslanden

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over Nederlands belastinggeld in Afrikaanse ontwikkelingslanden. Het Tweede Kamerlid Eppink (JA21) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over uitvoering motie over verlagen minimumbedrag voor toegang Civic Space Fund

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) informeert de Tweede Kamer over de uitvoering van de motie over het verlagen van het minimumbedrag voor toegang tot het Civic Space Fund. Het Tweede Kamerlid Hammelburg (D66) heeft de motie ingediend.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij verslag Raad Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking 28 november 2022

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) biedt de Tweede Kamer het verslag aan van de Raad Buitenlandse Zaken Ontwikkelingssamenwerking. De Raad vond plaats op 28 november 2022. Een eensluidende brief is naar de Eerste Kamer gestuurd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over onderzoek naar remittances in Nederland

  Minister Kaag van Financiën biedt de Tweede Kamer een onderzoek aan naar remittances (geldoverboekingen) vanuit Nederland, uitgevoerd door Andersson Elffers Felix en het Verwey-Jonker Instituut. Remittances zijn betalingen van migranten in Nederland naar bekenden in hun land van herkomst. Deze remittances zijn van groot belang voor veel ontwikkelingslanden.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over de VN-resolutie internationale belastingsamenwerking

  Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) stuurt de Tweede Kamer de kabinetsreactie op de VN-resolutie over de internationale belastingsamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over motie-Thijssen-Amhaouch over additionele financiering voor sociale dialoog in combinatielanden

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft de Tweede Kamer haar terugkoppeling op de motie-Thijssen-Amhaouch. De motie verzocht het kabinet de additionele financiering te onderzoeken voor capaciteitsversterking van zowel vakbonden als werkgeversorganisaties in het voeren van sociale dialoog in de combinatielanden.

  Bekijk document gepubliceerd op