Zoekresultaten  1-10 van de 1.153 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Kamerstukverwijder
Thema: Ontwikkelingssamenwerkingverwijder
Organisatie: Ministerie van Buitenlandse Zakenverwijder
 • Kamerbrief over akkoord voor faciliteren duurzame investeringen (SIFA) tussen Europese Unie (EU) en Angola

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) informeert de Tweede Kamer over het akkoord voor het faciliteren van duurzame investeringen (Sustainable Investment Facilitation Agreement, SIFA) tussen de Europese Unie (EU) en Angola.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over de berichten over Hoorn van Afrika

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handelen Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op schriftelijke vragen over de berichten ‘VN-top over steun voor Hoorn van Afrika levert veel minder op dan gehoopt’ en ‘Italy looks to ‘strategic’ Horn of Africa for continental stability’. Het Tweede Kamerlid Klink (VVD) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over uitkomst onderhandelingen EU-VS IRA Task Force

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) informeert de Tweede Kamer over de uitkomsten van de onderhandelingen van de Inflation Reduction Act Task Force van de Europese Unie en de Verenigde Staten (EU-VS IRA TF). De vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking (BHOS) heeft om de informatie gevraagd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief reactie op motie over kennishubs

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) reageert op de motie-Klink. Deze motie verzoekt om in de vormgeving van het nieuwe Beroeps- en Hoger Onderwijsprogramma mogelijkheden te onderzoeken voor structurele kennishubs in combinatielanden.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over jaarverslag 2022 Homogene Groep Internationale Samenwerking

  Minister Hoektra (BZ) biedt de Tweede Kamer het jaarverslag 2022 van de Homogene Groep Internationale Samenwerking (HGIS) aan.  Het HGIS-jaarverslag geeft inzicht in de besteding van de Nederlandse middelen aan internationale samenwerking in 2022. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief jaarrapportage Actieplan beleidscoherentie voor ontwikkeling

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) deelt de resultaten van het Actieplan beleidscoherentie voor ontwikkeling in de periode april 2022 - maart 2023 met de Tweede Kamer.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over IOB-beleidsdoorlichting Humanitaire Hulp 2015-2021

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over de IOB-beleidsdoorlichting Humanitaire Hulp 2015-2021. De vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over kabinetsreactie op de evaluatie van de STP- en G2G-componenten van het NFRP-Shiraka programma

  Minister Hoekstra (BZ) biedt de Tweede Kamer de kabinetsreactie op de evaluatie van het Shiraka Training Programme (STP) en het Shiraka Government to Government programma (G2G) aan.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief bij Antwoorden op Kamervragen over IOB-beleidsdoorlichting Humanitaire Hulp 2015-2021

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) biedt de antwoorden aan op vragen over de IOB-beleidsdoorlichting Humanitaire Hulp 2015-2021. De vaste commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over inzet Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking voor internationale biodiversiteit

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) informeert de Tweede Kamer over de inzet van biodiversiteit op het gebied van buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking (BHOS).

  Bekijk document gepubliceerd op