Zoekresultaten  1-10 van de 329 resultaten

Door u gekozen filters

Documentsoort: Rapportverwijder
Thema: Ontwikkelingssamenwerkingverwijder
 • De wereldvoedselsituatie (per november 2022)

  Dit document geeft cijfers over voedselzekerheid, honger en ondervoeding in de wereld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Geo-economische monitor 2023

  De geo-economische monitor heeft tot doel om waar mogelijk datagedreven handvatten te bieden om ervoor te zorgen dat het debat over strategische afhankelijkheden gebaseerd is op feitelijke informatie.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Remittances - belemmeringen bij geldtransacties van migranten naar familie in hun land van herkomst

  Het Verwey-Jonker Instituut en Andersson Elffers Felix hebben onderzocht hoe transactiekosten van remittances (geldoverboekingen) in Nederland verlaagd kunnen worden en hoe toegang tot formele financiële dienstverlening voor migranten kan worden verbeterd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Nederlandse mondiale gezondheidsstrategie 2023-2030

  Nederlandse mondiale gezondheidsstrategie 2023 -2030: Samen zorgen voor gezondheid wereldwijd.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderbouwing en evaluatie voorstel Sociale bescherming

  Toelichting op doelstellingen, ingezette beleidsinstrumenten en financiële gevolgen van het voorstel over sociale bescherming en cash transfers. Dit voorstel komt voort uit de beleidsnota 'Doen waar Nederland goed in is' van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderbouwing en evaluatie voorstel Opvang in de regio

  Toelichting op doelstellingen, ingezette beleidsinstrumenten en financiële gevolgen van het voorstel over opvang in de regio. Dit voorstel komt voort uit de beleidsnota 'Doen waar Nederland goed in is' van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderbouwing en evaluatie voorstel Klimaat

  Toelichting op doelstellingen, ingezette beleidsinstrumenten en financiële gevolgen van het voorstel over klimaatactie in ontwikkelingslanden. Dit voorstel komt voort uit de beleidsnota 'Doen waar Nederland goed in is' van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderbouwing en evaluatie voorstel Global Health / SRGR

  Toelichting op doelstellingen, ingezette beleidsinstrumenten en financiële gevolgen van het voorstel over Global Health / SRGR. Dit voorstel komt voort uit de beleidsnota 'Doen waar Nederland goed in is' van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderbouwing en evaluatie voorstel Voedselzekerheid

  Toelichting op doelstellingen, ingezette beleidsinstrumenten en financiële gevolgen van het voorstel over voedselzekerheid. Dit voorstel komt voort uit de beleidsnota 'Doen waar Nederland goed in is' van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderbouwing en evaluatie voorstel Combi buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking

  Toelichting op doelstellingen, ingezette beleidsinstrumenten en financiële gevolgen van het voorstel Combi buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking. Dit voorstel komt voort uit de beleidsnota 'Doen waar Nederland goed in is' van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

  Bekijk document gepubliceerd op