Zoekresultaten  1-10 van de 2.088 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Onderwijs en wetenschapverwijder
Thema: Rechten en vrijhedenverwijder
Thema: Defensieverwijder
Organisatie: Ministerie van Buitenlandse Zakenverwijder
 • Beantwoording vragen over het mogelijk stopzetten van het National Agriculture Education College

  Minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over het (mogelijk) stopzetten van het National Agriculture Education College in Kabul. De vragen zijn gesteld door het Tweede-Kamerlid Van Dijk (PvdA) .

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toespraak minister Kaag bij Nuffic Congres

  Toespraak van minister Kaag over het belang van onderwijs in internationaal perspectief. Zij sprak deze uit tijdens het Nuffic Congres op 10 oktober 2019 in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

 • Kamerbrief over vergunning export overtollig defensiematerieel naar Jordanië

  Kamerbrief van minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en minister Koenders (BZ) aan de Tweede Kamer over de afgifte van een vergunning voor de export van overtollig defensiematerieel naar Jordanië.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief TK bij aviesaanvraag over autonome wapensystemen

  Minister Koenders (BZ) stuurt een aanbiedingsbrief aan de Tweede Kamer bij de adviesaanvraag aan de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV) betreffende autonome wapensystemen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Aanbiedingsbrief Eerste Kamer bij aviesaanvraag over autonome wapensystemen

  Minister Koenders (BZ) stuurt een aanbiedingsbrief aan de Eerste Kamer bij de adviesaanvraag aan de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV) betreffende autonome wapensystemen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over bescherming burgerbevolking in gewapende conflicten

  Antwoorden van de ministers Timmersmans (BZ), Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Hennis-Plasschaert (Def) op vragen van de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken over bescherming van de burgerbevolking in gewapende conflicten.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Adviesaanvraag bij autonome wapensystemen

  Brief aan de Adviesraad Internationale Vraagstukken en Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken over een adviesaanvraag over autonome wapensystemen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording Kamervragen over omgekomen bootvluchtelingen uit Libië

  Antwoorden van minister Rosenthal (BZ) en minister Hillen (DEF) op vragen van het Kamerlid Van Bommel (SP) over het beleid van de NAVO voor NAVO-schepen die vluchtelingen aantreffen op de Middellandse Zee. De vragen van de Kamerleden Peters en El Fassed (beiden GroenLinks) over de NAVO en het onderzoek van de Raad van Europa naar omgekomen bootvluchtelingen uit Libië worden ook beantwoord.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Schadevergoedingsregeling Indonesië claims

  Civielrechtelijke regeling ter vergoeding van schade van toenmalige echtgenoten en kinderen van slachtoffers van executies zonder proces door Nederlandse militairen in Nederlands-Indië/Indonesië in de periode 1945-1949.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over uitvoering motie-Sjoerdsma gegevensoverzicht NIMH

  Minister Bruins Slot (BZ) informeert de Tweede Kamer over de uitvoering van een motie van het Tweede Kamerlid Sjoerdsma (D66) over openbaarmaking van een gegevensoverzicht van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH).