Zoekresultaten  1-10 van de 1.949 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Onderwijs en wetenschapverwijder
Thema: Rechten en vrijhedenverwijder
Thema: Criminaliteitverwijder
Organisatie: Ministerie van Buitenlandse Zakenverwijder
 • Beantwoording vragen over het mogelijk stopzetten van het National Agriculture Education College

  Minister De Bruijn (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) geeft antwoord op vragen over het (mogelijk) stopzetten van het National Agriculture Education College in Kabul. De vragen zijn gesteld door het Tweede-Kamerlid Van Dijk (PvdA) .

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Toespraak minister Kaag bij Nuffic Congres

  Toespraak van minister Kaag over het belang van onderwijs in internationaal perspectief. Zij sprak deze uit tijdens het Nuffic Congres op 10 oktober 2019 in de Van Nelle-fabriek in Rotterdam.

 • Beantwoording vragen over kindertehuizen

  Minister Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) beantwoordt vragen over de berichten ‘Steun projecten die kinderen een thuis bieden, geen tehuis: ‘Het is tijd voor een nieuwe stap’ en ‘Een kindertehuis is geen goed systeem - maar de situatie in een gezin is niet altijd beter dan in een tehuis’. De vragen zijn van de Kamerleden Klink (VVD) en Ceder (ChristenUnie).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Antwoorden op Kamervragen over melding orgaanhandel China

  Minister Kaag (BZ), staatssecretaris Broekers-Knol (JenV) en staatssecretaris Blokhuis (VWS) geven antwoord op vragen over het bericht dat experts van de Verenigde Naties melden dat er orgaanhandel plaatsvindt in China. De Tweede Kamerleden Sjoerdsma en Van der Werf (beiden D66) hebben deze vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over onderzoek weeshuistoerisme

  Minister Kaag stuurt de Tweede Kamer een brief over onderzoek naar de omvang van vrijwilligersreizen vanuit Nederland naar residentiële zorginstellingen voor kinderen (weeshuistoerisme).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Onderzoek omvang vrijwilligersreizen vanuit Nederland naar residentiële zorginstellingen voor kinderen

  Onderzoek naar de omvang van vrijwilligersreizen vanuit Nederland naar residentiële zorginstellingen voor kinderen, om te bepalen wat de omvang is van ‘weeshuistoerisme’ vanuit Nederland, welke actoren hierin welke rol/verantwoordelijkheid hebben en wat het handelingsperspectief is voor het kabinet. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beantwoording vragen over seksueel geweld tegen christelijke vrouwen

  Minister Kaag en Blok beantwoorden vragen over seksueel geweld tegen christelijke vrouwen.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Investigation extent of volunteer travel from Netherlands to residential care facilities for children in low and middle-income countries

  Dit is een Engelse samenvatting van het Nederlandstalige rapport 'Onderzoek omvang vrijwilligersreizen vanuit Nederland naar residentiële zorginstellingen voor kinderen'. 

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over vrijwilligerswerk en weeshuistoerisme

  Minister Kaag laat de Tweede Kamer weten dat een aantal reisadviezen zal worden toegevoegd met informatie over het risico op weeshuistoerisme.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief inzake Nederlandse en bredere Europese inzet in de Sahel

  Minister Kaag en minster Blok informeren de Tweede Kamer over de Nederlandse en Europese inzet in reactie op de verslechterende situatie in de Sahel. 

  Bekijk document gepubliceerd op