Zoekresultaten  1-10 van de 6.362 resultaten

Door u gekozen filters

Thema: Onbekend themaverwijder
Organisatie: Ministerie van Economische Zaken en Klimaatverwijder
 • Uitstel beantwoording Kamervragen over artikel 'Europese Commissie wil met 'noodmaatregel' procedures duurzame energie versnellen'

  Minister Jetten informeert de Tweede Kamer over uitstel van de beantwoording van Kamervragen over het artikel 'Europese Commissie wil met 'noodmaatregel' procedures duurzame energie versnellen'. Het lid Erkens (VVD) heeft de vragen gesteld.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Beslisnota bij Kamerbrief met Actieplan groene en digitale banen

  In een beslisnota staat achtergrondinformatie die bewindspersonen gebruiken bij de besluitvorming over een Kamerstuk.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • NL non-paper on the Action Plan on Critical Raw Materials and the Critical Raw Materials Act

  Met de zogenoemde Critical Raw Materials Act (CRMA) is de EU van plan om voldoende beschikbaarheid van kritieke grondstoffen zoals lithium en kobalt te gaan bereiken. Kritieke grondstoffen zijn nodig voor bijvoorbeeld batterijen, windmolens, halfgeleiders, medische hulpmiddelen, waterstofproductie, zonnepanelen en ledverlichting. Ook het Nederlandse kabinet heeft uitgesproken om risico’s op nieuwe afhankelijkheden aan te pakken. Voor sommige van deze kritieke grondstoffen zijn we momenteel afhankelijk van derde landen die 90% van de wereldproductie bezitten. In een voorstel maakt minister Micky Adriaansens (Economische Zaken en Klimaat) zich sterk dat naast grondstoffen, ook halfproducten onderdeel moeten zijn van de CRMA. Het heeft bovendien de voorkeur om bij het in Nederland en de EU opbouwen van meer raffinage-, verwerkings-, assemblage-, recycling- en transportcapaciteit samen te werken met andere grondstofrijke landen in plaats van uitsluitend zelf voorraden aan te gaan leggen. Het zogenoemde non-paper van Nederland is een voorstel om deze toekomstige wetgeving in te gaan vullen. De Europese Commissie verwacht in maart 2023 de CRMA te presenteren.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Uitstel beantwoording vragen over dubbele glasvezelaanleg in Winsum

  Minister Adriaansens (EZK) laat de Tweede Kamer weten dat de vragen naar aanleiding van het artikel over dubbele glasvezelaanleg in Winsum, niet binnen de gestelde termijn beantwoord kunnen worden. De vragen zijn gesteld door het Kamerlid Van Dijk (CDA).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Organogram ministerie van Economische Zaken en Klimaat

  Organogram van het ministerie van EZK (versie januari 2023).

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Bestuurskosten EZK December 2022

  Dit document bevat de bestuurskosten die in de aangegeven periode zijn gemaakt voor, door of namens bewindspersonen en topambtenaren van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Expression of Principles OCI

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Kamerbrief over planningsoverzicht 2023 EZK

  Minister Adriaansens (EZK), minister Jetten (Klimaat en Energie) en staatssecretaris Vijlbrief (Mijnbouw) informeren de Tweede Kamer over wanneer zij welke stukken verwachten ite sturen in het jaar 2023. De vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat heeft het verzoek voor het planningsoverzicht 2023 ingediend.

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Uitstel antwoord op vragen over onderzoek naar aanlanding stroomkabel van windpark door Schiermonnikoog

  Minister Jetten (Klimaat en Energie) laat de Eerste Kamer weten dat de vragen over het onderzoek naar de aanlanding van een stroomkabel van een windpark door Schiermonnikoog niet binnen de gestelde termijn beantwoord kunnen worden. De vragen zijn gesteld door leden van de fracties van GroenLinks en de PvdD. Uitstel antwoord op vragen over onderzoek naar aanlanding stroomkabel van windpark door Schiermonnikoog (PDF | 1 pagina | 79 kB)

  Bekijk document gepubliceerd op

 • Uitstel beantwoording Kamervragen appreciatie gedragsscan beleidsprogramma Klimaat

  Minister Jetten (Klimaat en Energie) informeert de Tweede Kamer over uitstel van de beantwoording van Kamervragen over de appreciatie inzake de resultaten van de gedragsscan van het ontwerp beleidsprogramma Klimaat.

  Bekijk document gepubliceerd op